• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ'DE İŞCİLER AYAKLANDI SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILIYORUZ

KAYSERİ'DE İŞCİLER AYAKLANDI SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILIYORUZ
İŞÇİLERİN 'SİGORTA' EYLEMİ KAYSERİ'DE BÜYÜK BİR FİRMANIN MANDIRASINDA ÇALIŞAN 23 İŞÇİ, SİGORTALARININ YAPILMASINI İSTEDİKLERİ İÇİN 'İŞTEN ÇIKARILMAYLA' TEHDİT EDİLDİKLERİNİ İLERİ SÜRDÜ

m3-008.jpgKayseri'de büyük bir firmanın mandırasında çalışan 23 işçi, işverenin yıllardır kendilerini sigortasız çalıştırdığını, sigorta yapılmasını istedikleri zaman da 'İşten çıkarılmayla' tehdit edildiklerini ileri sürdü. 
Kayseri Serbest Bölge'nin karşısında bulunan mandırada çalışan işçiler, her türlü olumsuz şartlara rağmen mandırada çalışmaya devam ettiklerini, ancak en doğal hakları olan sigortalarının yapılmasını istedikleri zaman ise işten çıkarılma tehdidiyle karşılaştıklarını iddia ederek, uygun şartlarda sigortalı olarak çalışmak istediklerini bildirdiler.
Mandıra bahçesinde toplanan ve mandırada çalıştıklarını söyleyen işçilerden Cuma Selçuk, ''Arkadaşlarımız buraya yıllardır emek vermişler ama malum sigorta yapmamışlar. Şimdi de yetkili arkadaşlar, eğer itiraz edilirse burada insanların işten çıkarılacağını söylüyorlar. Tehdit ediliyoruz. Buradaki tehdide karşı savunmamak mümkün değil. Her zamanki gibi işçi olarak hakkımızı istiyoruz. Burada maalesef kimsenin sigortası yok. Burada bulunan arkadaşlarımız sadece sigortalarını istiyorlar. İşçiler, 'Eğer sigortamız yapılmazsa, mahkemeye gideriz' dedikleri zaman, yetkili arkadaşlar da 'Eğer mahkemeye verirseniz sizi işten çıkartırız' diyorlar. Biz de buna karşı çıkıyoruz'' diye konuştu.
Mandıranın Başyazıcıoğlu firmasına ait olduğunu söyleyen ve bu mandırada çalıştığını iddia eden Ahmet İncekaya ise, ''Şimdi burada yaklaşık 23 kişi çalışıyor. Burada yıllardır çalışan arkadaşlarımızın hiç birinin sigortası yok. Sigorta yapın talebinde bulunan arkadaşlarımıza da ‘sizi işten atarız’ diyorlar. Bunlar en doğal haklarını istediklerinden dolayı işten çıkartılıyorlar. Şu anda bizim 10-15 arkadaşımız da korkusundan kaçıp evlerine gitti'' dedi.
Mandırada çalışan işçilerin hafta içi çalışma günlerinde mandırada yatakhane olarak ayrılan bölümde kaldığını söyleyen işçiler, yatakhane ve mandıradaki çalışma şartlarının çok kötü olduğunu da ifade ettiler.m2-010.jpgİHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39