• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri'de İşkenceci üvey anne yeniden yargılandı

Kayseri'de İşkenceci üvey anne yeniden yargılandı
"Yaptığıma çok pişmanım" diyen S.A.'ya 'nitelikli cinsel istismar' suçundan tekrar 30 yıl hapis cezası verildi

kayseri38-065.gif

Kayseri'de üvey çocuklarına işkence yapıp, oklavayla falakaya yatırdığı iddiasıyla yargılandığı mahkemece 46 yıl hapis cezası alan ve şikayetçi tarafın temyizi sonrası Yargıtay'a gönderilen S.A.'nın dosyası yeniden görüldü. Sadece cinsel istismar suçundan bozulan davada 30 yılın üzerinde ceza verilemeyeceği nedeniyle sanık aynı cezayı aldı. 


15 Şubat’ta Melikgazi ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Gölgeli Sokak'taki bir evde meydana gelen olayda 5 ve 7 yaşlarındaki 2 üvey çocuğuna işkence yapıp, oklavayla falakaya yatıran S.A. tutuklanmıştı. Bilirkişi raporuna göre 5 ameliyat geçiren İ.A.'nın bağırsaklarının yırtıldığı ve apandistinin patladığı belirtilmiş, 7 yaşındaki kız çocuğu I.A. ise oklava ile falakaya yatırıldıklarını söylemişti.


2015 yılı Aralık ayında Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık S.A.'ya mağdur İ.A.'ya yönelik 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 30 yıl, yaralama suçundan 9 yıl, eziyet suçundan da 7 yıl, mağdur I.A.'ya karşı da eziyet suçundan 9 ay olmak üzere toplamda 46 yıl 9 ay hapis cezası verildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, müdahil olarak 'nitelikli cinsel istismar' suçundan verilen 30 yıl hapis cezasını az bulup, şikayetçi aile adına Yargıtay'a temyize başvurdu. Yargıtay kararı bozup dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.


Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden görülen davada tutuklu sanık S.A. duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Sanık S.A. yaşanan olay sonrası çok üzgün olduğunu belirterek, "Yaptığıma çok pişmanım. Takdir mahkemenizin" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sadece cinsel istismar suçundan bozulan davada 29 yaşındaki S.A.'ya 30 yılın üzerinde ceza verilemeyeceği nedeniyle 'nitelikli cinsel istismar' suçundan tekrar 30 yıl hapis cezası verdi.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39