• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Kayseri'de kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri

Kayseri'de kış mevsiminde alınacak trafik tedbirleri
Kayseri'de kış mevsimi dolayısıyla bazı trafik tedbirleri alındığı bildirildi.
Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanlarında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı 24 saat trafik tanzim, denetim ve kurtarma görevi yapacak. Aynı zamanda İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri de gerekli trafik denetim ve tanzim görevini yaparak, sorumluluk alanlarında olumsuz hava şartları nedeniyle yol kapanma durumlarında derhal yetkililere bilgi verecek.

Karayolları 6.Bölge Müdürlüğü, sorumlu olduğu devlet karayolları ve il yolları olmak üzere 1106 kilometrelik yol üzerinde meydana gelebilecek olumsuz hava şartlarına karşı araç ve personeli ile yol açma çalışması yapacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, sorumlu olduğu köy yolları üzerinde meydana gelebilecek olumsuz hava şartlarına karşı özellikle köy yollarının il ve devlet karayollarına bağlanmalarını sağlamak için mevcut karla mücadele araçları ve bu araçları kullanacak personel ve diğer personel ile yol açma çalışması yaparak, karla mücadele önceliğini köy grup yollarına verecek.

İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde meydana gelebilecek trafik kazaları ve olumsuz hava şartlarına karşı ambulans ve acil servis görevlileri ile sağlık hizmeti verecek.
Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü, diğer ekiplerin yetersiz kaldığı durumlarda ihtiyaç duyulması halinde araç ve operatörleri ile çalışmalara yardımcı olacak.

Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediye Başkanlıkları, şehir içi cadde ve sokaklarda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı kar temizliği ve yol açma çalışması yapacak. Büyükşehir Belediyesi'nce şehir merkezinden Hisarcık yolunu takiben Karayolları 6. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanı dışında kalan 5 kilometrelik yolda kış mevsiminde olumsuz hava şartlarında oluşabilecek kar ve buzlanmaya karşı kar temizliği ve yol açma çalışması yapacak.

Kamuya ait araçların yetersiz kaldığı durumlarda ihtiyaç halinde özel ve tüzel kişilere ait çekicilerden yararlanılacak.

Kayseri Otogarı, Pınarbaşı ve Yeşilhisar ilçe merkezleri bekletilme noktaları olarak belirlendi. Acil ve hayati durumlarda en yakın ilçe merkezleri ile akaryakıt istasyonlarında da yolcuların bekletilmeleri sağlanacak.

Yolda mahsur kalan araç sürücüleri ve yolcular için kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler hizmete açılacak. Belediyeler bu kişilerin gıda ihtiyaçlarını sağlayacak.

Kurtarma faaliyetleri için resmi ve sivil kuruluşların kurtarma araç ve imkanları topluca görevlendirildi. Resmi ambulansların yeterli olmadığı durumlarda özel hastane ve kuruluşların ambulanslarından faydalanılacak. Yolcuların bekleme noktalarında sağlık kontrollerinin yapılması için talep halinde Sağlık Müdürlüğünce ekip görevlendirilecek.

Kurtarma hizmetlerinin gerektirdiği hallerde Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğünün makine parkındaki araçlara da görev verilecek. Gerektiğinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün arama kurtarma ekipleri de görevlendirilecek.
İl sınırları içerisinde bulunan bazı devlet yollarında daha önceki yıllarda yaşanan olumsuzluklar şöyle:
''Kayseri-Nevşehir yolunun (İncesu-Anbar mevkii) 13-22 kilometreler arası, sis ve gizli buzlanma, Kayseri-Ankara yolunun (Boğaz Köprü-Kızılırmak Köprüsü) 16-30 kilometreler arası kış aylarında muhtelif zamanlarda sis, Kızılırmak Köprüsü'nde zaman zaman gizli buzlanma, Himmetdede-Boğazlıyan yolu 5-10 kilometreler arası yoğun kar yağışı, Kayseri-Niğde yolu Araplı mevkiinde sürgün ve gizli buzlanma, Kayseri-Pınarbaşı (Yeni Malatya Yolu) 7-45 kilometreler arası kar yağışı ve sis yoğun olduğu zamanlarda yol kapanma durumu, Kayseri-Sivas devlet karayolu (Lalebeli) ile 53-58 kilometreler arası (Beştepeler mevkii) tipi nedeniyle sürgün, yeni Kuzey Çevre Yolu 5-27 kilometreler arasında gizli buzlanma, Pınarbaşı-Gürün devlet karayolunun 40-45 kilometreler arası Uzunyayla Ziyaret Tepesi mevkiinde sürgün, Pınarbaşı-Kahramanmaraş devlet karayolunun 20-25 kilometreler arasındaki Dokuzdolanbaç mevkiinde gizli buzlanma olabileceği değerlendirildi.''




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39