• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ'DE LEZBİYEN,GEY,BİSEKSÜELTRANSSEKSÜEL TOPLULUKLARI GÖKKÜŞAĞI BAYRAĞI AÇTI

KAYSERİ'DE LEZBİYEN,GEY,BİSEKSÜELTRANSSEKSÜEL TOPLULUKLARI GÖKKÜŞAĞI BAYRAĞI AÇTI
KAYSERİ'DE LEZBİYEN,GEY,BİSEKSÜEL,TRANSSEKSÜEL TOPLULUKLARI GÖKKÜŞAĞI BAYRAĞI AÇTI
Kayseri'de 1 Mayıs kutlamalarına katılan LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel) Toplulukları, ilk kez gökkuşağı bayrağı açtı. LGBT Toplulukları adına konuşan Üvey Evlatlar Platformu Sözcüsü Harun Sinan Demirdöven, Kayseri'de ilk kez LGBT'ler olarak gökkuşağı bayrağını açtıklarını, bunun milat olduğunu söyledi.
Kayseri'deki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında gökkuşağı bayrağı açan LGBT Topluluğu adına konuşan Üvey Evlatlar Platformu Sözcüsü Harun Sinan Demirdöven, bundan sonraki süreçte Anadolu'nun her köşesinde daha fazla görünür olacaklarını kaydetti. Kayseri'de ilk kez LGBT bayrağı açılmasını milat olarak değerlendiren Demirdöven, "LGBT Topluluğu olarak 1 Mayıs'ta yer almamız gerektiğine inanıyoruz. Özellikle seks işçilerini destekliyoruz, LGBT bireylerin iş yerinde yaşadıkları zorluklar, iş yeri tacizleri,
toplum içerisindeki sorunları nedeniyle buradayız. Bundan sonra haklarımızı aramak için Anadolu'nun her yerinde olacağız" diye konuştu.

"ARTIK KORKMADAN YAŞAMAK İSTİYORUZ"
Demirdöven, "Muhafazakarlığı ile bilinen Kayseri'de LGBT bayrağı açmak sizi endişelendirmedi mi?" sorusuna ise, "Zaten her gün öldürülüyoruz, zaten her gün işkence görüyoruz, zaten her gün acı çekiyoruz. Artık korkmuyoruz. Artık korkmadan yürümek, korkmadan konuşmak, korkmadan yaşamak istiyoruz. Bu nedenle buradayız ve tarihte ilki yaparak Kayseri'de LGBT bayrağını açtık, bunun devam etmesini ve Kayseri'deki 10 bin LGBT'nin artık gözünü açmasını talep ediyoruz. Biz burada 3-5 kişiyiz ama biliyoruz ki
yüzlerce arkadaşımız pencerelerden, caddelerden bizi izliyorlar. Onlara güç vermek için geldik buraya. Artık insan olmak istiyoruz, 1 Mayıs'ta insanlığımızı almaya geldik" şeklinde yanıt verdi.

"YENİ ANAYASA REALİST VE OBJEKTİF DEĞİL"
LGBT Toplulukları olarak anayasa çalışmalarından tüm desteklerini çektiklerini ifade eden Demirdöven, "Yeni anayasanın bize hitap ettiğini düşünmüyoruz; realist olduğunu, objektif olduğunu, tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Yeni anayasa muhafazakarlara hayırlı olsun. Allah ülkemdeki diğer insanlara sabır nasip etsin. Biz özgürlüğümüzü aramak için meydanlarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39