• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Kayseri'de Muhtarlar Günü Kutlamaları başladı

Kayseri'de Muhtarlar Günü Kutlamaları başladı
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan son muhtarlar toplantısında, ‘Benim muhtarım kendi mahallesinin lideridir’ demektedirler.

kayseri38-029.gif

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamalarında konuşan Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği Başkanı Ali Burul, muhtarların daha çağdaş bir hizmet verebilmesi için yeni bir köy ve mahalle kanununa ihtiyaç olduğunu söyledi. 


Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Açılış konuşmasını yapan İç Anadolu Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı İbrahim Erşen, 1913 ve 1933 yıllarında kesintiye uğrasa da muhtarlık müessesinin 187 yıldan bu yana var olduğunu söyledi. Muhtarlar Günü kutlamalarının ise 2015 yılından bu yana yapıldığını belirten İbrahim Erşeni Muhtarlar Günü’nü ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet yetkilileri, TBMM ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kuruluna teşekkür etti.


Muhtarlar köy ve mahalle sakinleri ile devlet arasında aracı...
Muhtarların köy ve mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynadığını dile getiren İbrahim Erşen, “Muhtarlar gününde muhtarlık ve muhtarlarımızın karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını kurarak geleceğe yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim Muhtarla Günü belirlenmesi uygun görülmüştür.

Demokrasimizin kılcal damarları olan muhtarlarımızdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan son muhtarlar toplantısında, ‘Benim muhtarım kendi mahallesinin lideridir’ demektedirler. Dolayısıyla muhtarlık kurumunun önemini belirtmektedirler.” diye konuştu.

Türkiye’de 50 bini aşkın muhtar var


Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği Başkanı Ali Burul da, ülkedeki 50 bini aşkın muhtarın, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımı ile ortak ihtiyaçlarını belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerini güçlendirmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlü olduğunu kaydetti.
187 yıllık müessese…


187 yıllık geçmişi olan müessesenin 21. yüzyıla yakışı biçimde hizmet vermesi için yeni bir köy ve mahalle kanununa ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Ali Burul, “Muhtarlığın 187 yıllık tarihi boyunca yerel idareyi sağlayan kurumlar arasında siyasal barışı sağlayan tek idare merkezi olduğu unutulmamalıdır.

Çünkü temsil edici gücünü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm noktasıdır. Bu nedenle seçmen muhtarının 24 saat kapısını çalabileceği bu müesseseyi kendisine yakın görmektedir.

Keza bizlere göre dünyada örneği olmayan en önemli görevi yerel idare arasındaki iş yükünü çoğaltacak ve zaman zaman çalışma yapılacak ortamlardan uzak, vatandaş ile devlet kurumlarını karşı karşıya aracı kurum olarak bu sistemde yerini aldığı için muhtarlık müessesi demokrasinin temel taşıdır.” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39