• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Kayseri’de Nevruz coşkusu

Kayseri’de Nevruz coşkusu
Protokol üyeleri Nevruz ateşinden atladı, yumurta tokuşturdu

21 Mart Nevruz Bayramı, Kayseri’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Protokol, Nevruz ateşinden atlayarak, yumurta tokuşturdu. 
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi önünde düzenlenen etkinliklere, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, rektör yardımcıları, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, “Bilindiği gibi dünya coğrafyasının büyük bir bölümünde 21 Mart Nevruz Bayramı olarak kutlanmaktadır. Aslında ilk çıkı noktasına bakarsak bu tamamen bir Türk bayramıdır. Bu bayramın içeriğinde doğanın uyanışı, ağaçların çiçek açması, insanların kıştan yaza geçişini ve geceyle gündüzün eşitlendiği bir gündür. Aynı zamanda bir bahar bayramıdır. Bayramın asıl içeriğinde dostluk, kardeşlik, komşuluk, insanların birbirlerine yaklaşması ve mutluluk yatmaktadır” diye konuştu. 
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven de,“Baharın gelişini temsil eden Nevruz, her yıl Orta Doğu’dan Anadolu’ya binlerce yıldır coşkuyla kutlanmaktadır. Dün İtalya’da olan bir hocamızın gönderdiği program vardı. Bu, İtalya’daki Nevruz programı. Demek ki, sadece Anadolu’ya kadar değil, dünyanın başka ülkelerinde de Nevruz Bayramı kutlanmaktadır. Nevruz, Türk Cumhuriyetlerinde resmi bayram olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de daha önceleri geleneksel olarak kutlanmaktayken, 1995 yılından itibaren bayram statüsü kazanmıştır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ERÜ öğrencileri bilek güreşi final maçı yapıldı ve bayrak gösterisi düzenlendi. Nevruz kutlamalarına katkı sağlayan öğrencilere Kayseri Ticaret Odası tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi, ülke temsilcilerine de teşekkür belgeleri verildi. Düzenlenen etkinlik, protokolün Nevruz ateşini yakıp üstünden atlaması ve yumurta kırma yarışmasının ardından sona erdi.
Öte yandan, polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39