• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri'de Parmağı Kopan çocuğun tedavi Konya'da yapıldı

Kayseri'de Parmağı Kopan çocuğun tedavi Konya'da yapıldı
11 aylık bebeğin kopan parmağı yerine dikildi

Süleyman ve Bircan Türkan çiftinin bebeği Rukiye, evin salonunda ağabeyi 3 yaşındaki Ali Kemal ile oynarken olay meydana geldi. Çocuğunun ağlama sesi üzerine salona gelen anne Bircan Türkan, yerdeki kanları görüp bebeği kucağına alarak kontrol ettiğinde parmağının koptuğunu gördü. Çocuk komşuların yardımıyla ambulansla hastaneye kaldırıldı. Rukiye bebek, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Özel Konya Hospital'e sevk edildi. Olaydan saatler sonra Konya'ya getirilen Rukiye bebeğin kopan parmağı, Özel Konya Hospital'de Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından gerçekleştirilen ameliyatla yerine dikildi. 

Olay olduğu sırada iş yerinde olduğunu anlatan baba Süleyman Türkan, şöyle konuştu: 

“Ben, hastaneye geçtiğimde çocuk acil servisteydi ve biz orada bir müddet bekledik. Doktorlar ilk müdahaleyi yaptı kanı durdurmak için. Sonra mikrocerrahi yapılması gerektiğini söylediler ve Kayseri’de olamayacağını bize söylediler. 112 acil servis ile irtibata geçip en yakın hangi ilde yapılabilir, hangi il kabul ediyorsa oraya gideceğini söylediler. Biz orada biraz bekledik, sonra Konya’dan haber geldi. Özel Konya Hospital'den aradılar. Ambulansla Özel Konya Hospital'e geldik. Gece saat 11 civarı buradaydık. Hemen acil bölümünden giriş yaptık ve bütün doktorları arayıp direkt ameliyata aldılar kızımı. Yaklaşık 4 saat ameliyat sürdü. Ameliyattan sonra kızımız servis bölümüne alındı. Bugün hocalarımızla görüştük, Allah'tan bir şey gelmediği müddetçe operasyonun iyi geçtiğini, inşallah doku uyuşmazlığı olmayacağını ama olma ihtimalinin düşük de olsa olduğunu söylediler. Bir hafta sonra tekrar buraya bizi çağıracaklar kontrol için. Bir problem yok inşallah. Allah'tan bir şey gelmediği müddetçe de kızımız sağlığına kavuşacak.” 

Ameliyat sonrası yaşadıklarını anlatan Rukiye bebeğin annesi Bircan Türkan da, "Yemek yedirdim çocuklara, bulaşığı toplayacaktım. Ağabeyi ile koridorda oynuyorlardı, ben bulaşığa daldım. Keskin bir çığlık duydum, bildim kötü bir şey olduğunu. Koşarak vardığımda fayansın üzerinde kan vardı. Kucağıma aldım eline yüzüne baktım. Sonra bir baktım parmağı kopmuş. Kan şiddetli bir şekilde akıyordu. O anda karşı komşuya koştum. Ondan sonra zaten panikten ben de hatırlamıyorum, bayılmışım. Ben ayıldıktan sonra parmağını aradık bulduk. Ama ne olduğunu hiç bilmiyoruz. Konya'ya gelir gelmez ameliyata aldılar. Çok güzel ilgilendiler, çok da memnunuz. İnşallah sonu iyi olur, beklediğimiz neticeyi buluruz” şeklinde konuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Cevat Tunç Öğün de 11 aylık bebeğin, Kayseri’den parmak kopması nedeniyle hastanelerine gönderildiğini belirterek "Buraya ulaştığında yedinci saatindeydi. Başarılı bir ameliyatla parmak yerine dikildi. Şuan ameliyat sonrası üçüncü gündeyiz. Parmağın durumu iyi hastamızı takip ediyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39