• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Kayseri'de Referandum çalışmaları

Kayseri'de Referandum çalışmaları
KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay ve Hakan Büyükkaragöz, ‘Anadolu’da Referandum’ programı kapsamında izlenimlerini aktarmaya devam ediyor.

Bay ve Büyükkaragöz’ün yeni durağı Kayseri. Bay, “Kayseri'de hedef büyük. Bu sefer Konya'yı geçeceğiz diyorlar” dedi.

İşte Nurettin Bay ile Hakan Büyükkaragöz'ün Kayseri izlenimleri:

Sabah erken saatlerde Elazığ'dan ayrılıyoruz. Malatya üzerinden Kayseri'ye varacağız. Karakaya Baraj Gölü'nü Kömürhan Köprüsü ile geçip yolumuza devam ediyoruz. Fırat'ın Torosları dar boğazdan geçtiği bu köprü hala duble değil. Şu aralar büyük büyük bir şantiye kurulmuş ve yeni bir köprü yapılıyor. Tabii ki duble. Eski köprüden daha yüksek daha uzun. Sembol bir köprü yapılıyor. Devamında da Elazığ tarafındaki keskin virajları by-pas edecek bir tünel yapılıyor. Bu sayede yol da bir miktar kısalmış olacak. AK Parti’nin en büyük başarılarından birisi olan duble yollar sadece mesafeleri kısaltmıyor. Aynı zamanda gönülleri de yakınlaştırıyor.

Kale İlçesi’ni geçerken yeryüzünün beyazlara büründüğünü görüyoruz. Kayısılar çiçek açmış. Yer gök bembeyaz. Rakım düşük olduğundan sadece bu bölgede çiçek açmış kayısı. İlin diğer bölgelerinde daha bir kaç güne ihtiyaç var.

MALATYA ARENA TAMAMLANMAK ÜZERE

Malatya'nın girişinde Turgut Özal'ın bölgeye en büyük hediyesi olan dev Turgut Özal Tıp Merkezi ve İnönü Üniversitesi karşılıyor bizi. Şimdi büyük bir inşaat daha yükseliyor bu mıntıkada. Malatya Arena Stadyumu inşaatı... İnşaat bitmek üzere. Sezon bitmeden yetiştirmeye çalışıyorlar. Malatya yeni büyükşehir olan bir il. Diyarbakır ile arasında yarım asırlık bir gelişmişlik farkı görülüyor. Terörü bir kez daha lanetleyerek Malatya'yı çevre yokundan geçip Kayseri istikametinde yola devam ediyoruz. Malatya'ya daha sonra geleceğiz.


AKÇADAĞ, DARENDE VEGÜRÜN’DE NABIZ TUTUYORUZ

Yol boyu Akçadağ, Darende ve Gürün ilçelerinde nabız tutuyoruz. Buralarda  hayırcı bir kimseye rastlamıyoruz. Darende'de Somuncu Baba hazretlerinin türbesini ziyaret edip, dua ettikten sonra cuma namazı için yol üzerindeki küçük bir köyde mola veriyoruz. Ortalama 1700-2000 rakımlı yüksekliklerden geçerek Kayseri il sınırına giriyoruz.

ÖNCE ERCİYES KARŞILIYOR BİZİ

Meşhur Uzun Yayla yer yer karla örtülü güzellikleriyle bahara hazırlık yapıyor. Onlarca kez geçtiğim bu coğrafya bakir doğal güzelliği ile her defasında beni farklı bir şekilde büyülemeyi başarıyor. Yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan görülebilen ihtişamıyla Kayseri'den önce Erciyes karşılıyor bizi. Kayseri'ye hangi yönden girerseniz girin hep Erciyes karşılar sizi. Kayseri'ye girişte bize kar eşlik etmeye başlıyor.

Kardeş kuruluşlar Kayseri TV ve TV1'i ziyaret edip, referandum muhabbeti yapıyoruz. Ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik bizi kabul ediyor. Ondan da tahminler ve tesbitler dinliyoruz. Çarşı pazar ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Uğradığınız her yerde halkı dinliyoruz. Oyunuz evet mi, hayır mı diye sormuyoruz. Biz anket yapmıyoruz. Biz halkı dinliyoruz. Sonra hepsini değerlendirip bir sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Kayseri'de iki gün kalıyoruz.



ÖZHASEKİ BİR ORKESTRA ŞEFİ GİBİ ADETA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki burada çok seviliyor. Bir orkestra şefi gibi adeta. Şehrin her sorunu ile ilgileniyor.

Her hafta sonu memleketine gelerek referanduma katkı sağlamaya çalışıyor. Bu arada Kayseri News genel yayın yönetmeni Ali Burhan bize Kayseri'nin meşhur Fırın Ağzı'nı ikram ediyor. Saatler öncesinden fırına sipariş verilen, et ve sebzeden oluşan bu bol sarmısaklı yemeği özel misafirlerine yapıyorlar Kayserililer.

Mantı, sucuk ve pastırma bilinen yerel tatlar. Anlıyoruz ki Kayserililer bu özel yemeğin reklamını özel dostları için saklı tutuyor. Ali Burhan'a teşekkür ediyoruz. Kayseri News bir internet sitesi olarak kentte etkin bir role sahip. Sabah kahvaltıyı Erciyes Kayak merkezi yakınlarında dağın eteğinde bir resturantta ikram ediyorlar.

Erciyes artık kayak merkezi açısından da bir Türkiye markası. Doğrusu ciddi manada etkiliyor bizi. Dağın eteklerindeki Talas ilçesi doğal güzellikleriyle fark oluşturuyor. Zenginler ve kent yöneticilerinin burada güzel villa ve bağ evleri var. Bir açıdan Konya'nın Meramı ilçesini andırıyor.

ÖZHASEKİ, ‘İSTİKRAR ADINA BU DEĞİŞİKLİK ŞART’ DEDİ

Anadolu'da Referandum programının bugünkü konuğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet  Özhaseki.  Özhaseki; kendine has üslubu ile halkın anlayacağı bir şekilde anayasa değişikliğini anlattı.

Türkiye'nin siyasi hayatında bir hükümetin ortalama ömrünün 1.5 yıl olduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, istikrar adına bu değişikliğin şart olduğunu söyledi.

Türkiye'de daha Atatürk döneminden itibaren Cumhurbaşkanı-Başbakan kavgalarının başladığını belirten Özhaseki, Atatürk öldüğünde Atatürk ile İnönü'nün küs olduğunu, İnönü'nün Atatürk'ün cenaze törenine katılmadığını bildirdi.

Özhaseki, terör nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlarla ilgili olarak da konuştu. Bakan Özhaseki; "Şu anda inşaatlarımız hızla sürüyor.

Bir kısmı bitti. Bir kısmı devam ediyor, bir kısmının da temelleri atılıyor. Yıl sonuna kadar hepsini bitirip teslim edeceğiz. Kimin evi kaç metre kare ise o büyüklükte yeni, sağlam ve modern ev veriyoruz. Hiç bir sorun yok" dedi. Bakan Özhaseki deprem ile ilgili de bazı uyarılarda bulundu.

Özhaseki, "Deprem ülkemizin gerçeği. Hocalarımız 2030'a kadar 7 büyüklüğünde bir deprem tahmininde bulunuyor. Deprem öldürmez, çürük bina öldürür. Burada üç kesime görev düşüyor. Vatandaş, belediyeler ve bakanlık.

Vatandaş binasının sağlamlığını ölçtürecek. Biraz parasal fedakârlıkta bulunacak. Para sevdiklerinin canından daha mı önemli. İlçe belediyeler de üstüne düşeni yapmak zorundadır.

Yoksa mesul olurlar. Sonra bizim görevimiz başlıyor. Bir miktar yasal düzenleme gerekiyor, meclis açıldığında bu düzenlemeyi geçirtip, hızla işe başlayacağız." dedi.
Özhaseki ile yaptığımız programın ardından ilin nabzını tutmaya devam ediyoruz. İl merkezine 40 km uzaklıktaki Yemliha, Mahzemin, Ebiç ve Süksün köylerine gidiyoruz. Köylülerle de referandumu konuşuyoruz.

Gerek köyde ve gerekse ilde herkes hedefe Konya ölçeğinde bakıyor. Terör örgütü FETÖ'nün en çok zarar verdiği illerin başında Kayseri geliyor.

BOYDAK grubu hadisesi ekonomiyi bir miktar olumsuz etkilemiş. Ancak bu gruba bağlı İstikbal ve diğer büyük işletmeler kayyum yoluyla hızla toparlanıyor. Yusuf HALAÇOĞLU'nun Kayserili olması MHP'li seçmen üzerinde bir miktar etkili olmuş.

Devlet Bahçeli  büyük mitinglerinden birini burada yapacak. Bahçeli'nin gelişiyle MHP seçmeni üzerindeki olumsuz havanın dağılacağına inanılıyor.

BU SEFER KONYA'YI GEÇECEĞİZ DİYORLAR

Kayseri'de hedef  büyük. Bu sefer Konya'yı geçeceğiz diyorlar. Kayseri mitingine eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılması bekleniyor. Gül'ün de kampanyaya ciddi manada destek vermesi bekleniyor. Kayseri ülkemizin en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri.


Eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu başkanlık görevinden sonra Kayseri'de Özhaseki ile birlikte çalıştı. Başta Erciyes Kayak merkezi projesi olmak üzere bu ilde ufuk oluşturan projelerinin bir çoğunda etkin rol oynadı.

Şimdi yine Özhaseki'nin yanında. Bakanlıkta müsteşar yardımcısı. Artık tüm Türkiye için güzel işler yapıyor. Tuzcuoğlu'nun hem Konya'daki hem de Kayseri'deki başarıları konuşulmaya devam ediyor. Kendisinin başarıları bizi de gururlandırdı.  Kayseri'de son olarak terör örgütünün patlattığı araç nedeni ile yiğit askerlerimizin şehit olduğu üniversite durağına gidip ziyaret ediyor ve ruhlarına Fatiha'lar okuyoruz. Allah rahmet eylesin. Mekanları ali olsun. Ve şimdi yine yollara düşüyoruz. İstikamet Kahramanmaraş.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39