• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Kayseri'de Sahte polisin dolandırdığı kadın: altın dolu poşeti balkondan attım

Kayseri'de Sahte polisin dolandırdığı kadın: altın dolu poşeti balkondan attım
Kayseri'de 77 yaşındaki kadın, kendilerini polis olarak tanıtan ve 'kuyumcu soyuldu, kimliğin orada bulundu' diyen kişiler tarafından dolandırıldı.

Yaşlı kadın mahkemede, "Ben 25 yıldır yalnız yaşarım, eve gelmelerinden korktum. Evde bulunan 800 TL para, 2 adet altın bilezik, 2 adet altın yüzük ve 1 çeyrek altını poşete koydum, kapı zili çalınca ben de balkondan altınların ve paranın olduğu poşeti bahçeye attım. Gelen kişi de poşeti alıp, duvardan atlayarak gitti" dedi. Sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada şikayetçi K.K.(77) ile avukatı hazır bulunurken, tutuksuz sanık M.A. ise duruşmaya katılmadı.

77 yaşındaki şikayetçi K.K. mahkemede verdiği ifadesinde, kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin aradığını belirterek, "Beni arayan kişi, 'sizin Almancılar gitti mi?' diye sordu. Ben de gittiklerini söyledim. Bana polis olduğunu söyleyip, 'Senin evde bir poşet altın varmış' dediler, ben de 'evimde bir poşet altın ne gezer' deyince, gelip evi arayacaklarını, bir kuyumcu soyulduğunu ve soyulan dükkanda nüfus cüzdanımın bulunduğunu söylediler. Ben 25 yıldır yalnız yaşarım, eve gelmelerinden korktum. Evde bulunan 800 TL para, 2 adet altın bilezik, 2 adet altın yüzük ve 1 çeyrek altını poşete koydum, kapı zili çalınca ben de balkondan aşağıdaki kişiye altınların ve paranın olduğu poşeti bahçeye attım. O kişi de poşeti alıp, duvardan atlayarak gitti. Telefonda bana gelecek kişinin sivil polis olacağını söylediler, korktuğum için eve gelmesinler diye balkondan attım" diye konuştu.

K.K. şüpheliyi Emniyet'te fotoğraftan teşhis ettiğini ve sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Öte yandan şikayetçi yaşlı kadını telefondan arayan numaranın Şanlıurfa ili Akçakale ilçesinden arandığının tespit edildiği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda tutuksuz sanık M.A. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı Ekim ayına erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39