• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri'de Soğuk Süt Zinciri Projesi

Kayseri'de Soğuk Süt Zinciri Projesi
TARIM VE HAYVANCILIĞA YENİ CANSUYU GELİYOR

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçeler ve ilçelere bağlı mahallelerde yaşayanların ekonomik ve sosyal anlamda çok daha iyi duruma gelmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. İlçelerdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi için geçen yıl tarım makinesi desteği veren Başkan Çelik, bu yıl da hayvancılığın gelişmesine yönelik Türkiye'de ilk olacak projeleri uygulayacak. 
İlçelerimizde kalkınmanın sağlanması için alt ve üst yapıda yatırım atağı başlatan Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek verecek projelerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl çiftçilerin ihtiyaç duyduğu; ancak yüksek maliyetler nedeniyle alamadıkları 53 tarım aracını alarak ilçelerdeki ziraat odaları vasıtasıyla çiftçilerin kullanımına sunmuştu. Bu yıl yeni projelerle çiftçiler desteklenmeye devam edecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik geçen yıl tarım makinesi ile tarıma verdikleri cansuyunu bu yıl hayvancılığa vereceklerini açıkladı. Soğuk Süt Zinciri Projesi'ni hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Çelik, "Özellikle süt sığırcılığı yapan hemşehrilerimizin ürünlerini daha iyi değerlendirebilmelerini, daha sağlıklı ve daha hijyen ortamlarda satabilmelerini sağlamak amacıyla bu sene Develi, Yahyalı, Tomarza, Sarız, Pınarbaşı, Özvatan ve Akkışla ilçelerimizde çiğ süt soğutma tankları kuracağız. Bunlar bir belediyenin görevi değil; ama belediyenin görevinin halkı mutlu etmek olduğunu düşünüyoruz. Bu projemiz de halkımızı mutlu edecek bir proje. Süt konusunda Kayseri'yi önemli bir merkez haline getireceğiz. Bu proje de tarıma cansuyu projesi gibi Türkiye'de bir ilk olacak" dedi.
Çiğ süt soğutma tanklarının dışında da destekler vereceklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Felahiye'de toplu ahır yapacağız. İşletmesini başlangıçta biz üstleneceğiz. Köylülerimiz üç baş, beş baş hayvanını getirip buraya koyacak. Buranın ortak masraflarına katılacak ve buradaki sağımhanede sütler sağılarak üretilen sütler satılacak. Hangi inek kaç kilo süt verdiyse kayıt altına alınacak. Harcamalar düşüldükten sonra her ay sonu yapılacak hakedişle çiftçilerimize kazandıkları paralar verilecek. Bu projeden istediğimiz verim alındığı takdirde projeyi tüm ilçelere yaygınlaştıracağız" diye konuştu.
Başkan Mustafa Çelik, ayrıca Yahyalı ve Pınarbaşı'da bulunan mevcut kesimhaneleri daha modern ve daha hijyen hale getirmek için ıslah edeceklerini, Bünyan, Sarıoğlan, Tomarza, Yeşilhisar, İncesu, Sarız ve Felahiye'de ise yeni kesimhane binaları yaparak ilçe belediyelerine teslim edeceklerini kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39