• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

KAYSERİ'DE TEK KADIN ADAY CHP’DEN

KAYSERİ'DE TEK KADIN ADAY CHP’DEN
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grubu bulunan partilerden Kayseri’de belediye başkanlığı için tek kadın aday gösteren parti CHP oldu.

CHP 30 Mart yerel seçimlerinde Talas için Nazlı Erdoğan ismini gösterdi. Seçim çalışmalarına başlayan Erdoğan’a ise en büyük desteğin yine kadınlardan geldiği ifade edilirken, Erdoğan seçimler için iddialı konuştu ve  “Artık Talas’a da kadın eli değmeli ve Talas, hak ettiği hizmeti fazlasıyla almalı” dedi.

 

 

“Siyasi partiler her seçim dönemi kadınları siyasete davet eder ancak iş seçilmeye gelince bu konuda üzerlerine düşeni yapmaz. Seçmede kadınları hep alanlara davet eden ve kapı kapı dolaşmalarını isteyen partilerin bu konudaki vaatleri hep sözde kalır” Siyasi partilerin özellikle kadın kolları üyelerinden duyulan bu sözler her seçim dönemi dillendirilir. Kadınlar,  bu konudaki ilgisizlikten yana hep dert yanar. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümüne ilişkin yapılan açıklamalarda da gündem madde hep bu konu olur.  Bu kapsamda 30 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını açıklayan partilerdeki, erkek egemenliği dikkat çekerken Cumhuriyet Halk Partisi, sürpriz bir kararla Talas’ta kadın bir aday ile seçime girme kararı aldı ve Nazlı Erdoğan’ı belediye başkanlığı için aday gösterdi. Mecliste grubu bulunan partiler arasında Kayseri’den tek kadın aday olarak erkek rakipleri ile kıyasıya yarışa giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Talas Belediye Başkan adayı Nazlı Erdoğan ise seçim çalışmalarına hızlı başladı.

CHP Talas’ın yeni İlçe Başkanı Ünsal Demir ve diğer partililerle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Erdoğan’a, özellikle kadınların yoğun ilgi göstermesi de dikkat çekti.

 “Nazlı Erdoğan çalışır, Talas kazanır” sloganıyla yola çıkan ve 30 Mart yerel seçimlerine yönelik gerçekleştirdiği çarşı-pazar ziyaretlerinde de 7’den 70’e vatandaşlara projelerini anlatarak, destek isteyen Nazlı Erdoğan, kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını belirterek, “Diğer partilerin kadına siyasette yer verme söylemi söz de kalırken CHP, bu konuda da örnek olmaya devam ediyor. Sadece seçmede değil, seçilmede de  imkan sağlıyor. Bir kadın olarak Talas’ın en iyi hizmeti alabilmesi için göreve talibim. Artık Talas’a da kadın eli değmeli. Talas, hak ettiği hizmeti fazlasıyla almalı. Biz bu kapsamda yola çıktık. Tüm vatandaşlarımızdan destek istiyorum” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39