• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Kayseri'de Toplu ulaşıma özel eğitim

Kayseri'de Toplu ulaşıma özel eğitim
Büyükşehir Belediyesi Kayseri Ulaşım A.Ş. ile KAYMEK, İşkur ve Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası tarafından gerçekleştirilen proje ile Kayseri Toplu Taşıma sistemi için Sürücü Yetiştirme Programı devam ediyor.

Sürücü adayları kişisel gelişim eğitimlerinin ardından Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde uygulamalı eğitime tabi tutuluyorlar. Toplam iki ay süren eğitimler sonunda başarılı olanlar toplu taşıma sürücüsü olmaya hak kazanıyor. 
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin paydaşlarıyla başlattığı Sürücü Akademisi kapsamında sürücüler iki ayrı eğitimden geçiyor. Öncelikle KAYMEK’te beden dili, iletişim becerileri, davranışsal yaklaşım, stres yönetimi, şoför psikolojisi, verimli ve güvenli sürüş eğitimleri alan ve bu eğitimler sonunda yapılan sınavı geçen sürücüler daha sonra uygulamalı eğitime tabi tutuluyorlar. 
Bugüne kadar iki ayrı eğitim programıyla 41 kişiyi istihdam eden Ulaşım A.Ş. üçüncü program kapsamında 15 sürücü adayının eğitiminde de sona geldi. Sürücü adayları Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde uygulamalı eğitimden geçti. Eğitim alanında sürücüler için durak yerleri belirlendi ve bu duraklardaki temsili yolcular otobüse bindirildi. Sürücülerin durağa yanaşması, yolcu alması, trafik kural ve kaideleri çerçevesinde duraktan ayrılması gibi konular detaylı bir şekilde takip edildi. 
Ulaşım A.Ş. Otobüs İşletme Müdürü Ali Eryılmaz, şoför değil Toplu Taşıma Sürücüsü yetiştirdiklerini belirtti. KAYMEK’te verilen kişisel gelişim eğitimlerinde başarılı olanların uygulamalı eğitime alındığını belirten Eryılmaz, bir aylık uygulamalı eğitimle başarılı olanların sınavdan da geçmeleri halinde belediye ve halk otobüslerinde istihdam edildiklerini kaydetti. 
Yapılan araştırmalarda toplu taşıma hizmet kalitesinin kişilerin hayat kalitesini de direk etkilediğini belirlendiğini ve hizmet kalitesinin %80-85’lik oranda toplu taşıma sürücüsünden kaynaklandığını ifade eden Ali Eryılmaz, “Ulaşım A.Ş. olarak Türkiye’de ilk defa halk otobüslerinde brüt kontrat sistemine geçtik. Bu sistemde kilometre yolcu performans tabanlı uygulamamız var. Bu uygulama ile tüm araçların performansını ölçüyoruz. Performans kriterlerinden birisi de halkın memnuniyetsizliğinden doğacak şikayetler. Şikayetlerin ölçümü için araç içi kameraları ile 24 saat araçları izliyoruz. Halkın geri bildirimi ve otobüslerde yaptığımız denetimler de performansı etkiliyor. Bu çalışmalar da topyekun kaliteyi artırıyor” dedi. 
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından eğitimden geçen sürücüler de Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ve Ulaşım A.Ş.’nin hizmet kalitesini artırmak için bu eğitimleri aldıklarını dile getirdiler. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39