• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ'DE TRAFİĞE KÖKLÜ ÇÖZÜM GELİYOR

KAYSERİ'DE TRAFİĞE KÖKLÜ ÇÖZÜM GELİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin trafiğe köklü çözüm getirmek amacıyla hazırlattığı Ulaşım Master Planı hayata geçiriliyor. Master Plan çerçevesinde Eski Çevreyol olarak bilinen Kocasinan Bulvarı'nda trafiğin sürekli akmasını sağlayacak köp

KAYSERİ'NİN İLK YONCA YAPRAĞI
Kocasinan Bulvarı üzerindeki trafik akışının güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için planlanan köprü ve altgeçitlerin yapımı hızla sürüyor. Bu kavşaklardan biri olan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile Kocasinan Bulvarı'nın kesiştiği kavşak, yonca yaprağı modeliyle sürücüleri trafik sıkıntısından tamamen kurtaracak. Bu kapsamda Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerine köprü yapılacak. Bu köprü ile Mevlana Mahallesi'ne geçişi sağlayan tren yolu, Kocasinan Bulvarı kavşağı, Bozantı Caddesi ve Nil Caddesi istikametinde transit geçiş yapılabilecek. Köprünün toplam uzunluğu 650 m. üst platform genişliği ise 21 m. olacak. Bu köprüye yonca yaprağı modeli ile yay şeklinde bağlantı köprüleri yapılacak. Yonca kısımda toplam uzunluk 500 m. bağlantı bölgelerinde platform genişliği ise 27 m. olacak. Bağlantı bölgelerinde 6 şeritli yol ve yürüyüş yolları bulunacak.
750 METRELİK KÖPRÜ
Kocasinan Bulvarı üzerine yapılacak olan en uzun köprü ise Hastane Caddesi ve İstasyon Caddesi'ni içine alan kavşaklarda yer alacak. Her iki kavşağın transit geçilmesini sağlayacak olan köprü 750 m. uzunlukta inşa edilecek. Köprünün 21 m. genişliğindeki üst platformunda 2+2 toplam 4 şeritli yol ve yürüyüş yolları bulunacak.
KARAYOLLARI KAVŞAĞI'NDAN TRANSİT GEÇİŞ
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme yapılacak olan bir diğer kavşak ise Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü 'nün bulunduğu kavşak olacak. Bölgedeki trafiğin güvenli bir şekilde transit geçişinin sağlanması için Kocasinan Bulvarı istikametine üst geçit yapılacak. Karayolları kavşağında yapılacak köprü uzunluğu 320 m. olacak. 21 m. genişliğindeki üst platformda 2+2 toplam 4 şeritli yol ve yürüyüş yolları bulunacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Master Planı çerçevesinde yapılacak olan köprü ve bağlantı yolları ile alt geçit çalışmalarının ardından Kocasinan Bulvarı'nda trafik kesintisiz ve güvenli bir hale gelecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39