• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Kayseri'de Türk Ocakları Uluslar Arası Hukuk Milli Devlet Konferansı

Kayseri'de Türk Ocakları Uluslar Arası Hukuk Milli Devlet Konferansı
Kayseri'de, Türk Ocakları tarafından 'Uluslararası Hukuk Açısından Milli Devlet ve Anayasalar' konulu konferans düzenledi
Kayseri'de, Türk Ocakları tarafından 'Uluslararası Hukuk Açısından Milli Devlet ve Anayasalar' konulu konferans düzenledi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen konferansa Devlet Eski Bakanı ve Türk Ocakları Eski Genel Başkanı Sadi Somuncuoğlu, Türk Ocakları Kayseri Şube Başkanı Harun Ülger ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Anayasa ile ilgili konulan Sadi Somuncuoğlu, "Türkiye yıllardır mevcut anayasasıyla dövüşüyor. Kavgası var. Sıfırdan bir anayasa yapma niyetiyle mecliste birtakım çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede tartışmalar bir araya getirilemeyecek kadar zıt ve temel iddialarla yürüyor. Bu bakımdan milletimizin her ferdinin bu sıfırdan anayasa meselesinde doğru bilgi sahibi olması gerekir.

Şimdiki anayasanın farkı, devletin kuruluş esaslarını değiştirme amacı gütmesidir. Bütün anayasalar devletin kimliğini yani Türk milletine ait olduğu gerçeğini hiç değiştirmemiş. Anayasa maddeleri hep değişmiş iyi kötü bir şeyler yapılmış ancak devletin kimliğine, egemenliğine sahip hükümlere hiç dokunulmamış hatta ihtiyaca göre günün şartlarına göre takviye edilmiş. Bu defa farklı bir durumla karşı karşıyayız." dedi.

Somuncuoğlu birey ve devlet olarak dil kullanımında kavram kargaşası yaşandığını ise şu sözlerle anlattı: "Milli devlet çok basit her gün konuşuyor ve ihtiyaç oldukça kullanıyoruz. Ben yıllardır bu işin üzerinde duruyorum. Fakat aynı şeyleri anlamıyor ve kastetmiyoruz. Tuhaftır neden böyle bilmiyoruz.

Herhalde eğitim sistemimiz bize böylesine temel kavramlar konusunda sağlam bilgi vermiyor. Biz kendi gayretimizle veya etki çevresinden kendi içerisinde bulunduğumuz etki alanından aldığımız bilgilerle konuşuyoruz. O zaman farklılıklar oluyor. Bugün dünyada yaşayan devletlerin tamamına yakını milli devlettir. Milli devlet, bir milletin devleti demektir. Eğer devlet bir millete aitse kuruluşuyla ve hali hazırdaki durumuyla ona milli devlet diyoruz."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39