• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Kayseri’de yaklaşık 295 bin öğrenci karne aldı

Kayseri’de yaklaşık 295 bin öğrenci karne aldı
Kayseri’de 292 bin 197 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Erbosan İlköğretim ve Ortaokulunda gerçekleştirilen karne törenine Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. 


Halk oyunları ile başlayan açılış töreni sonrasında karne dağıtımı gerçekleştirildi. Karne dağıtımının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Süleyman Kamçı, Kayseri’nin eğitim bakımından başarılı olduğunu ancak başarıyı artırmak için eğitimin tüm paydaşları ve kurumlarla ortaklaşa gayret gösterdiklerini ifade etti.

Vali Süleyman Kamçı, “Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna geldik. Karne alan çocuklarımıza başarılar diliyoruz. Kayseri olarak eğitimde iyi durumdayız ama bu daha iyi olmayacağımız anlamına gelmiyor. Daha da iyi olmak zorunda olduğumuzu düşündüğümüz için her yıl biraz daha ileri gitmek için çalışıyoruz.

Bu yıl öğrencilerimizin TEOG’da gösterdikleri başarı artarak devam ediyor. eğitim camiamızın amacı zaten bu. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kayseri’de yaklaşık 300 bin öğrencimiz bin civarında okulda eğitim görüyor.

İlimiz her yıl okul ve mekan yönünden daha iyi duruma geliyor. Öğrencilerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.


Kayseri’de bin 33 okulda 292 bin 197 öğrencinin karne aldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise, velilere, karnesi başarılı olmayan öğrencilerin, başka yeteneklerini göz önünde bulundurmaları önerisinde bulundu. Öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller dileklerini ileten İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, “Okulun bitmesi dersin bitmesi anlamına gelmez.

Çocuklarımızın yaz tatilinde kitap okumalarını, bunun yanında dinlenmelerini, gezmelerini öneriyorum. Tüm öğrencilerimizin kendine göre bir yeteneği vardır ve o alanda başarılıdır. Velilerimiz başarıyı yalnızca derslerdeki başarı olarak düşünmesin.

Çocuklarımızın yapabildiklerini göz önünde bulundurarak, onları ön plana çıkararak, eski tabirler çocuklarımızı köreltmeden, onları motive ederek önümüzdeki yıla daha güzel biçimde hazırlanmalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Karne töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39