• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Kayseri'de yanında çalıştığı kişiyi bıçakla öldüren Afganlı çoban

Kayseri'de yanında çalıştığı kişiyi bıçakla öldüren Afganlı çoban
Afgan çoban işlediği cinayeti ağlayarak anlattı.

Kayseri'de yanında çalıştığı kişiyi bıçakla öldüren 17 yaşındaki Afgan çoban, ilk kez hakim karşısına çıktı. Ağlayarak savunma yapan tutuklu sanık, "Bana iki kere tecavüz etti. Seni öldüreceğim deyince korktum, elindeki bıçağı alıp, salladım" dedi. 
26 Mart'ta Pınarbaşı ilçesi Uzunyayla Şerefiye Köyünden Rufan D. isimli vatandaş yanında çalıştırdığı Afganistan uyruklu çoban tarafından öldürüldü. 17 yaşındaki N.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık N.A., Ankara Çocuk Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, duruşma salonunda öldürülen Rufan D.'nin eşi H.B.D. ve kardeşi E.D. ile avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu.
Tercüman eşliğinde savunma yapan Afgan çoban N.A., "Ben ölen kişinin yanında olaydan 7 gün önce işe başladım. Orada yatıyordum, Olaydan iki gün önce bana tecavüz etti. Gece yanıma gelerek, uykudan kaldırdı, tecavüz etti. Sabah tecavüz etmesine rağmen yine işime devam ettim. Param yoktu, kimsem yoktu, ona sabah kahvaltı hazırlardım, hizmette kusur etmedim. Olay günü koyunları ahıra koydum, bir tane eksik olduğunu söyledi, gittim koyunu buldum, yerine koydum. Bıçak ile gelerek beni öldüreceğini söyledi. Bunun üzerine ben de burada çalışamayacağımı, gideceğimi söyledim. Ahırda yine ellerimden tuttu, tecavüz etti. Elindeki bıçağı alıp, kendimi savunma amaçlı salladım, ne kadar salladığımı hatırlamıyorum" diye konuştu.
Sanığa, şimdiye kadar verdiği ifadelerde tecavüzden bahsetmediği sorulunca, sanık N.A., "Ben çok korktum, bana Afganistan'a gönderileceğimi söyleyince tecavüzden bahsetmedim. Türkiye'ye kaçak yollardan girdim. Bıçak elime nasıl geldi, eylemi nasıl gerçekleştirdim, hatırlamıyorum" diye konuştu.
Öldürülen Rufan D.'nin eşi H.B.D. ise "Olayı görmedim ama olaydan 7 gün önce bizim yanımızda işe girdi. Çoban evi vardı, orada kalıyordu. Kesinlikle eşim ile arasında hiç kavga olmadı, kendi çocuğum gibi baktım" dedi.
Duruşma, sanığın yaşının 18'den küçük olması nedeniyle kapalı yapılırken, mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39