• BIST 8840.69
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

KAYSERİ'DEKİ GEZİ PARKI EYLEMİNİN AĞIR BİLANÇOSU

KAYSERİ'DEKİ GEZİ PARKI EYLEMİNİN AĞIR BİLANÇOSU
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık bir grup, Taksim’in Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etti.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, daha sonra Meydan’daki Atatürk Anıtı önünde hükümet aleyhinde sloganlar attı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, Gezi Parkı’ndaki olayların AK Parti’nin 10 yıllık iktidarı boyunca yaptığı icraatları protesto amacını taşıdığı, halkın özgürlük ve demokrasi mücadelesinin önüne hiçbir gücün geçemeyeceği bildirildi.


Açıklamanın ardından Mimar Sinan Parkı’na yürüyen grup, burada da sembolik bir ağaç fidanı dikerek tepkilerini dile getirdi.

Grup daha sonra AK Parti Kayseri il binasına doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet polisleri, AK Parti il binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis, göstericilerin TOMA ve panzerlerin de destek olarak getirildiği il binasına yaklaşmasına izin vermedi. Grup içerisinden seçilen 10 kişilik heyet, AK Parti il binası önüne kırmızı karanfillerle süslü siyah bir çelenk ve bir çam fidanı bıraktı.
Grubun AK Parti Kayseri il binası önündeki bekleyişi devam ediyor.



POLİS KAYSERİ'DE GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE ETTİ

AK Parti Kayseri il binası önünde toplanan kalabalığa, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, AK Parti il binası önünde beklemeye başladı. Burada slogan atan gruba polis biber gazı, tazyikli su ve TOMA'larla müdahale etti. Gruplar haline ara sokaklara dağılan kalabalık, tekrar toplanmaya başladı. Atılan biber gazından gazeteciler ve çevredeki esnaf da etkilendi. Olaylar devam ediyor.





Kayseri'de, İstanbul Taksim'deki olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen toplantı sonrasında AK Parti İl Binası önüne gelen grup dağılmayınca polis müdahale etti.
Polisin panzer ve TOMA ile su sıkarak dağıtmak istediği grup, ara sokaklara kaçıp tekrar birleşti. Gruptakiler polise taşla karşılık verince, polis bu kez biber gazıyla müdahalede bulundu. Mimarsinan Parkı'na kaçan gruptakilerden bazılarını gözaltına aldı. Kaçan grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda trafiği keserek slogan attı. Daha sonra Atatürk Anıtı önünde toplanan gruba polis tekrar müdahale etti. Valilik önünden Sivas Caddesi ve tramvayın meydan durağına doğru kaçan göstericilere polis yine TOMA ve panzerle müdahale etti. Polis meydanda birçok göstericiyi gözaltına alırken, gazetecilerin gözaltına alınanları görüntülemesine izin vermedi.

Kayseri'deki olaylar sonucu yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39