• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

KAYSERİGAZ TEKNOLOJİK YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR

KAYSERİGAZ TEKNOLOJİK YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR
Kayserigaz Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) kullanımına açılmış ilk geniş kapsamlı proje özelliğinde olan WEB-CBS Projesini tamamlandı.
Kayserigaz hem yasal zorunluluk gereği (Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği Madde 64) hem de şebeke ağının daha güvenli olması, şebeke ağını güvenilir ve doğru olarak takip edebilmesi ve müşteri ilişkileri faaliyetlerine yön verebilmesi adına CBS sistemine 2004 yılında geçiş yapmıştı. Şimdi ise var olan CBS sistemi üzerinde gerekli çalışmalarını tamamlayarak sistemin anında güncellenme ve kullanıcı adı/parola ile resmi kurumlarında web sitesi üzerinden sistemden faydalanma çalışmalarını tamamladı.
Kayserigaz şebeke ağının büyümesi ve müşteri odaklı hizmet verme anlayışı ile birlikte CBS sistemini web ortamına taşıyarak daha hızlı daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladı. Bu kapsamda internetin olduğu her ortamda CBS’ye ulaşılabilmekte, kullanıcı adı/parolası ve yetkilerine göre doğalgaz şebeke sorgulamaları; şebekede yer alan tüm imalatların yapım tarihlerine, devreye alma tarihlerine, hangi müteahhidin yaptığı bilgilerine, şebeke elemanlarına ait aylık, 6 aylık ve yıllara ait metraj ve adet raporları alabilmekte, binaların adres bilgilerine, abone bilgilerine, gaz tüketim bilgilerine ulaşabilmekte, saha da yeni bir bina çizebilmekte, adres güncellemelerini yapabiliyor.
Proje Müdürü Murat Akdağ, ’’CBS projemizde adres, bina, hat, hidrolik plan, şehir içi basınç düşürme istasyonu, sanayi/müşteri istasyon bilgileri, vana, servis kutusu, istatistiksel veri sorgulamalarına cevap alabiliyoruz. Tüm bunların bize ve müşterilerimize sağlayacağı faydaları özetlersek. Kurumsallık, müşteri ilişkilerinde memnuniyet, birçok düzeni bir arada yürütmeye ve birimler arası koordineli çalışmaya katkılarını hem şirket çalışanları hem de müşterilerimizle beraber görüyor olacağız, ayrıca bu uygulamanın 2. bir versiyonu içinde çalışmalara başladık” dedi.
Kayserigaz 2007 yılında SAP programına geçmesi ile birlikte CBS ile SAP entegrasyonu gerçekleştirilerek, abonelere ait adres bilgilerinin tamamının CBS üzerinde akması sağlayarak Türkiye’de bir ilke imza atarak CBS-SAP entegrasyonu sağlandı. Aynı zamanda ters entegrasyon sayesinde abonelere ait abone bilgilerinin yanı sıra gaz tüketim bilgileri de sorgulama imkanı sundu.
WEB-CBS sistemine Kayserigaz internet sayfasından ( http://www.kayserigaz.com.tr/ ) ulaşılabildiği gibi gelen talepler neticesinde kullanıcı ad/parolası verilerek gerekli kurum ve kuruluşlara da sistem açılabilmektedir. Bu kapsamda sistem Kayserigaz bünyesinin yanı sıra Kayseri’de bulunan yetkili iç tesisat firmalarına açılarak vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesi amaçlandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39