• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Kayserigaz'dan, güvenli doğalgaz kullanım uyarıları

Kayserigaz'dan, güvenli doğalgaz kullanım uyarıları
Kayserigaz, doğalgazın güvenli kullanımı ile ilgili çalışmalarını kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle, okullarda, ilçelerde, sosyal medyada, internette, web sitesinde ve gazetelerde birçok mecrada yürütüyor.

Doğalgaz kullanımında farkındalığı arttırma çalışması kapsamında Kayserigaz’ın abonelerini bilgilendirmek için yayınladığı görsel çalışmalar şehrin birçok noktasında yer aldı. Kayseri merkezinde ve ilçelerde ki bilbordlarda, raketlerde ve otobüs duraklarında yer alan doğalgazın güvenli kullanımı konulu görsellerle doğalgaz abonelerini uyardı. Kayseri’nin çeşitli bölgelerinde bulunan Basınç Düzenleme İstasyonlarının çevresi de halkı bilgilendirmek için doğalgazın güvenli kullanımı ile ilgili görsellerle çevrelendi.
Yetkililer soğuk havaların etkisinin artmasından dolayı, kullanıcıların menfezlerini kapatmasının son derece tehlikeli olduğunu belirtirken, İstenmeyen vakaların genellikle menfezlerin kapatılmasından kaynakladığının altını çizdi, ayrıca hane içindeki doğalgaz tesisatlarının bakımının da sadece bu konudaki sertifikalı firmalara yaptırılması gerektiğini hatırlattı.
Doğalgaz yakıcı cihazlarının bağlandığı bacaların bakımının yapılmaması ve baca malzemelerinin zaman içerisinde deformasyona uğraması olduğunu kesinlikle unutmamaları gerektiğinin bilgisi verildi.
Baca sensörünün bulunmaması nedeniyle haneye yayılan gazın farkına varılamamasının istenmeyen olayların diğer bir sebebi olduğunu kaydeden yetkililer, Ev ve işyerlerinde kullanılan doğalgaz cihazlarının her yıl bakımlarının rutin olarak yaptırılması gerektiğini, Bakımların yapılmaması durumunda ise, gazın yanmasıyla oluşan atık gazların bacada yoğuşma oluşturup, baca içinde biriken malzemelerin bacanın tıkanmasına yol açarak, gazın haneye yayılmasına neden olup büyük tehlikelere yol açabileceği konusunda abonelerini uyardı.
Doğalgaz ile ilgili herhangi bir sorun olduğunda Kayserigaz, 7/24 hizmet veren Acil 187 hattı ile Kayseri Halkı’na hizmet veriyor. Aboneler, doğalgaz kullanımı ile ilgili dikkat edilmesi gereken ilave bilgilere Kayserigaz web sitesinde bulunan “www.kayserigaz.com.tr/dogalgaz-yararli-bilgiler” sayfasından ulaşabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39