• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİLİ AVUKAT KILIÇDAROĞLU'NA DAVA AÇTI

KAYSERİLİ AVUKAT KILIÇDAROĞLU'NA DAVA AÇTI
AVUKAT RAMAZAN BEDİR, CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILMASI TALEBİNDE BULUNDU

 Kayserili avukat Ramazan Bedir, CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda, TBMM'deki CHP Grup Toplantısında ve twitter hesabından, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak, kamu davası açılmasını talep etti. 


Avukat Ramazan Bedir, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde, "Davalı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16.01.2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı’nda ve 19.01.2016 tarihinde TBMM’de CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmalarda ve “Twitter” hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunmuştur" ifadesine yer verdi.
Avukat Ramazan Bedir, şikayet dilekçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16.01.2016 tarihinde yapılan CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda yaptığı, "diktatör bozuntusu olan adam, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Evet bir daha soruyorum; senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın, bunun hesabını vereceksin, Ya adam gibi tarafsızlığını korursun saygı görürsün, tarafsızlığını korumazsan sana her gün her dakika her saniye namus ve şeref kavramını sana hatırlatacağım, namus ve şeref kavramını" konuşmasını, 19.01.2016 tarihinde TBMM'deki CHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşması ile twitter hesabından yaptığı “Hitler’e özenen, halkı kutuplaştıran, ülkeyi yangın yerine çevirmiş birine diktatör bozuntusu değil de barış elçisi mi diyecektim?” paylaşımlarını delil olarak gösterdi.
Ramazan Bedir, dilekçesinde ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeleriyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanına hakaret suçu re’sen soruşturulan bir suç olmakla beraber şüphelinin açıklamaları nedeniyle şüpheli hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dolayı soruşturma başlatılması için Başsavcılığınıza ihbarda bulunuyorum" ifadesinde bulunarak, kamu davası açılması yönünde talepte bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39