• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Kayserili Bayan Makyaj Değil Tamir Yapıyor

Kayserili  Bayan Makyaj Değil Tamir Yapıyor
Kayserili Bayan Makyaj Değil Tamir YapıyorKayseri’de ayakkabı tamiriciliği yapan eşine yardımcı olmak amacıyla ayakkabı dükkanına gelen Yasemin Dilsizoğlu, şimdi ise dükkanı kendi işletiyor.
İlk olarak eşine yardım etme amacıyla dükkandaki işlere el attığını söyleyen 26 yaşındaki Yasemin Dilsizoğlu, "Kasada durayım müşterilerle ilgileneyim diye dükkana geliyordum. Eşim de benim dükkana gelmem sonrasında mecburen dışarı çıkmak zorunda, malzeme almak zorunda kaldı. Baktım olacak gibi değil'bende bir el atayım' dedim. İnsan isteyince her şeyi yapıyor, önemli olan istemek. Sonuçta kendi işimiz insan eşine yardım edecek olunca bir şekilde bu işi öğrendim” dedi.

Birçok işi öğrendiğini ve rahatlıkla yapabildiğini söyleyen ve dükkanda ayakkabı daraltma, genişletme, konç kalıbı açma ve ufak tefek tamir işlerini yapan Dilsizoğlu, “İlk zamanlar müşteriler geldiğinde beni görünca şaşırıyorlardı. Bana'Ustanızı çağırır mısınız?' diyorlardı. Ama'usta benim' dediğimde şaşkınlıkları daha da artıyordu ve'cidden siz mi yapıyorsunuz?' diye soruyorlardı" diyerek yaşadıklarını anlattı.

İnsanların kendisini görünce ilk etapta şaşırması ve takdir etmesinin kendisini mutlu ettiğini söyleyen iki çocuk annesi Dilsizoğlu, "Özellikle kadın müşterilerden çok olumlu tepkiler aldım. Kadın müşteriler eskiden bu kadar rahat gelip gitmiyorlardı. Fakat şimdi ailesinin yanına geliyormuş gibi geliyorlar. Oturuyorlar, ölçüsünü alıyorum ve onlar burada oturup kahvelerini içerken ben içeride ayakkabılarının tamiratını yapıyorum" diye konuştu.

Hem evi işlerini hemde dükkandaki işleri aksatmadan idare ettiğini anlatan Dilsizoğlu, “Çocuklarımıza kayınvalidem bakıyor. Çocukların dersleri öğlenden sonra başlıyor, onları okula bırakıp ben dükkana geliyorum. Kayınpederim onları alıp eve götürüyor. Ben hafta içi eve erken giderim ve çocukların derslerine yardım ederim. Hafta sonları da tüm gün buradayım. Hiçbir şekilde hiçbir görevimi aksatmamaya çalışıyorum. Çocuklar ilk başta'Anne sen nasıl yapacaksın? Gitme.' diye ısrar ediyorlardı. Ancak, şimdi alıştılar ve'Anne hafta sonu işe gidecek misin? Eve erken gelmeyeceksin değil mi? Geç kalma.' diyorlar. Erkek müşterilerle genellikle eşim ilgileniyor. Kadın müşterilerle ben ilgileniyorum. Özellikle eşleriyle gelen kadınlar konç kalıbı açtırırken, çizmelerin boğazını açtırırken çekiniyorlardı. Ancak ölçüyü benim alacağımı öğrenince rahatlıyorlar'iyi ki varsınız' diyorlar” şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39