• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİLİ ÇİFTÇİLER, MAZOT VE GÜBREDE İNDİRİM BEKLİYOR

KAYSERİLİ ÇİFTÇİLER, MAZOT VE GÜBREDE İNDİRİM BEKLİYOR
Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, çiftçinin maliyetler konusunda sıkıntıları bulunduğunu, bu sıkıntıların giderilmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirterek, ''Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ve sayın Başbakanımızdan mazot ve gübre fiyatlarında indirim yapmalarını bekliyoruz'' dedi.
Kocasinan Ziraat Odası'nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Törende konuşan Oda Başkanı Güneş, Ramazan ayında ve sonrasındaki bayramda çiftçilerin yoğun bir şekilde çalıştıklarını, bu nedenle bayramlaşma törenini bugüne aldıklarını bildirdi. Çiftçiler için yaz sezonunun ortasına gelindiğini belirten Güneş, ''Ürünlerimiz biçildi.

Ürünlerimizin fiyatları geçen seneye göre biraz düşük. O da ürünlerimizin kalitesinin ve protein oranlarının geçen yıllara göre düşük oluşundan kaynaklanıyor. Bundan dolayı üreticilerimiz biraz mağdur oldu. Ürünlerimizi ofise ya da özel sektöre unluk olarak değil de yemlik olarak verebiliyoruz. Ondan dolayı fiyatlar biraz düşük. Ancak verim miktarı yüksek'' diye konuştu.

Geçen sene bu zamanlarda, saman fiyatlarının pahalı oluşunun konuşulduğunu hatırlatan Güneş, şunları kaydetti:
''Geçen sene samanı 500-600 liradan alıyorduk. Bu yıl saman ucuz. Besicilerimiz samanı ve yem bitkilerini ucuza temin ediyorlar. Ama sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımızı milletvekillerimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızla görüşüyorlar. Girdilerimiz çok pahalı. Mazot ve gübre pahalı. Bakanımızdan ve Başbakanımızdan mazot ve gübrede bir indirim bekliyoruz.''

YEM BİTKİSİ PROJESİ

Devletin, çiftçiye çeşitli destekler verdiğini, ancak çiftçinin bu desteklerden haberinin olmadığını ya da bu destekleri kullanmayı bilmediğini ifade eden Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Güneş, ''Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kocasinan İlçe Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi, yem bitkisi projesi başlattı. Çiftçilerimiz de yazıldı. Korunga, yonca, Macar fiği tohumu dağıtılacak. Yem bitkisi konusunda bize destek olan herkese ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı aynı zamanda İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Alan beye teşekkür ediyoruz. Kocasinan'a 75 milyarlık bir tohum ayrıldı. Prosedürü yerine getiren çiftçimize bu tohumlar dağıtılacak. Bu tohumlar, güzün ekilecek'' dedi.

ET FİYATLARI CANLANDI

Et fiyatları hakkında da bilgiler veren Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, ''Et fiyatları biraz canlandı. İnşallah ithal et gelmez. Et fiyatları 1 yıldır düşük seviyede seyrediyordu. Bu yıl 16 liradan kesiliyor. Bu fiyat fena değil'' ifadelerini kullandı.
Güneş, et fiyatlarının 20 liraya çıkması halinde ithal et geleceği endişesini taşıdıklarını da vurgulayarak, ''Fiyatlar 20 liraya çıktığı zaman ithal et gelir. O zaman besiciler daha da mağdur olur. Sadece keseni değil, tüketeni de düşüneceğiz. 30-40 liraya et alınca bunu tüketemeyiz. O zaman aradaki fark açılır gider'' diye konuştu.
2013 üretim yılının üreticilere hayırlı olmasını dileyen Güneş, bu yılki rekoltenin iyi olduğunu da sözlerine ekledi.



MUSTAFA ALAN: ''ÜLKENİN ÖNÜ AÇIK''

Kocasinan Ziraat Odası'ndaki bayramlaşma törenine katılan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan da, törende yaptığı konuşmada, bir Ramazan ayını ve ardından gelen Ramazan Bayramı'nı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ''Oruç tutan, elbet bayramı da yapacak'' dedi.

AK Parti Kocasinan İl Genel Meclisi Üyesi olmasından dolayı, çiftçilerin bayram törenine katıldığını kaydeden Alan, ''Gelecek günler daha iyi olacak inşallah. Mart ayındaki seçimlerden dolayı Büyükşehir statüsü uygulanacak. Onun da iyi şeyler getireceğine inanıyorum. Çünkü örnekleri var. Ülkemizin dört bir yanında kanla, barutla savaşlar var. Bu savaşlar da bitsin diyoruz. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, kimse ölmesin. Onları da Allah yarattı. Ama maalesef dünyada büyükler, küçükler uygulaması var. Büyük devletler, 300-500 yıllık hesaplar yapıyorlar. Bu hesaplar içerisinde güçlü, her zaman güçlü oluyor. Ancak doğru bir tanedir, 2 tane değil. Ben hükümetin izlediği yolun doğru olduğu kanaatindeyim. Türkiye'nin önü açık inşallah'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin daha düne kadar toplu iğne bile üretemezken, artık her şeyi imal eder hale geldiğini kaydeden Alan, ''Borçsuz bir Türkiye. Ülkenin önü açık. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğinin iyi olduğu kanaatindeyim'' dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39