• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

KAYSERİLİ GENÇ YÖNETMENDEN ''KARAR'' FİLMİ

KAYSERİLİ GENÇ YÖNETMENDEN ''KARAR'' FİLMİ
Kayserili genç yönetmen Uğur Çağlıer, mesleki çalışmalarını ve yaptığı projeleri Kayserinews.com'a anlattı.

Gayrımeşru Hayatlar, Osman Usta,Kırık Tebeşir,Mola,Karar olmak üzere bu zamana kadar 5 kısa film ve The Coffee Club adlı reklam filmi çeken Uğur Çağlıer çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Son olarak ''Karar'' adlı kısa filmin yönetmenliğini üstlenen Uğur Çağlıer projeleri hakkında bilgiler verdi.

İlk olarak sinemaya nasıl başladığını anlatan Uğur Çağlıer, sinemaya başlamasında fotoğraf tutkunu olmasının çok etkili olduğunu söyledi.

Uğur Çağlıer, ''Sinemaya Fotoğraf tutkumun sonucu olarak başladım. Fotoğraf yarışmalarından ödül alan Kurgu Fotoğraflarımın neden bir süreci yada belli bir zamanı anlatmasın diye düşünürken bi anda kendimi Fotoğraf makinesinin değilde Kameranın arkasında buldum. Süreç böle başladı.'' dedi.

Uğur Çağlıer son çektiği kısa filmler ''Mola'' ve ''Karar'' hakkında da bilgi verdi.

''Mola Filmini çektikten sonra bir çok yarışma ve Festival kovaladık. Kısa Film dahi olsa çekim sürecini bir ekiple yapmak veyahut geçirmek Filmin oluşum aşamasını daha verimli kılıyor. Ekipce yarışma ve Festival tarihlerini pesi sıra takip ederken düşünme ve senaryo yazma zamanımızda oldu. Birden fazla yazdığım senaryo arasından en zor olan tek bir öyküye karar kıldık. Hepimizin hem fikir olduğu Fransız KAFKA nın Kanun önünde adlı öyküsünü Kısa Filme uyarlama kararı aldık. Sinema tarihinde bir çok başarılı uyarlama örneği var, türk sinemasıda son zamanlarda Dostoevsky'nin romanlarını ve hikayelerini uyarladıklarını da görduk. Bizde Franz Kafka'nın Kanun önünde öykusüne karar kıldık. 27 gün boyunca senaryolaştırmaya ve öyküyü sinema diline çevirmeye çalıştık. Sonuçta 2 aylık bir emek karşılığı KARAR adı verdiğimiz filmimizin çekimlerini bitirdik. Oyunculuğunu Kayseri Erciyes Üniversitesine bağlı Karakahve tiyatro ekıbınden ZAFER GEYIKCI ve NEJDET METIN üstlendi. Yan rolleri ise Furkan Çağlıer ve Mustafa Ugurlu arkadaşlarımız üstlendi.''

Mola

Mola (2012) Short Film from Kaan Ü. on Vimeo.



Salıncak dünya insanlar nerede ?

Salıncak dünya insanlar nerede ? from ugurcaglier on Vimeo.



Haber: Abdulkadir Paslıoğlu
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39