• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

KAYSERİLİ HULUSİ PAŞA'NIN BİLİNMEYEN YÖNLERİ

KAYSERİLİ HULUSİ PAŞA'NIN BİLİNMEYEN YÖNLERİ
1952 Kayseri doğumlu Hulusi Akar, Türkiye’nin Genelkurmay Başkanı olmaya aday.

TSK’da terfi ve emeklilik kararlarının alınacağı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) 3 Ağustos Pazartesi Günü başlıyor. 1952 Kayseri doğumlu Hulusi Akar, Türkiye’nin Genelkurmay Başkanı olmaya aday.

Gazeteci Metehan Demir 2013 yılında, Kara Kuvvetleri Komutanı olan Kayserili Hulusi Akar Paşa'nın bilinmeyen yönlerini kaleme almıştı...

İŞTE O YAZI...

Bundan neredeyse iki sene önce Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında, sivillerle birlikte otel lobisindeki bir masada kahkahalar atan, yine onlar gibi sivil giyimli, dikkat çeken bir isim olarak öne çıkmıştı.

Genelkurmay 2. Başkanlığı görevi sırasında özel sohbetlerde de toplumun tüm kesimlerine empati yapabilen farklı bir komutan portresi ortaya koymuş, bunu yapabilirken de aynı zamanda Türkiye'nin tüm hassasiyetlerinden taviz vermemeyi başarabilen bir çizgi çizmişti.

SEVİLEN BİR ASKER

Sürpriz Şura kararlarıyla 2 sene sonra Genelkurmay Başkanlığı'nın yolu açılan ve yeni Kara Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Hulusi Akar, aslında TSK içinde çok iyi bilinen hem de sevilen bir asker. Çeşitli kademelerle diyalog yapısı oluşturabilen bir isim. Ama en büyük özelliği ise yine yakın çevresinin tanımlamasıyla detaylarda boğulmadan seri karar verip uygulayabilme yeteneği. Bu nedenle ona bu seriliği için "Seri Paşa" ismini takanlar bile var. Buna ek olarak bir süreden beri yeni bir konseptin de yaratıcılarından. O da "Sivil gibi düşünüp asker gibi hareket etme" prensibi. Bunu da sürekli empati uygulayarak kendini hem asker hem sivillerin yerine koyarak sorunların çözümünde bir formül olarak uyguluyor. Seri karar vermesini de "Türkiye'nin zorlu koşullarında zaman kaybetmemek" olarak tanımlıyor. Yıllarca yurtdışı görevi olduğundan dolayı ileri derecede İngilizcesi ve NATO'nun kritik kademelerinde yakın arkadaşları var. İç güvenlik harekatlarında aldığı görevler de onun yine eylemlerindeki yerleşik hafızalarından biri.

UZUN YÜRÜYÜŞLE TAVİZSİZ DİYET

Bir oğlu uluslararası ilişkiler-ekonomi temeline dayalı Amerika-İngiltere ekseninde eğitimini devam ettirirken, kızı da Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu bir doktor. Fakat en belirgin özelliklerinden biri de lojmanının olduğu Köşk bölgesinde yaptığı uzun yürüyüşler ve taviz vermediği diyeti. Bunu çevresindeki personele de neredeyse emir vererek uygulatmaya çalışıyor. Bu hassasiyetinin perde arkasındaki sebep ise diyetisyen olan eşi. Evde ve mesaide yediği içtiği her şey adım adım belirlenmiş durumda.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39