• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

KAYSERİLİ İŞ DÜNYASI ORSİFED ÇATISI ALTINDA BULUŞTU

KAYSERİLİ İŞ DÜNYASI ORSİFED ÇATISI ALTINDA BULUŞTU
Kayseri'deki iş dünyasına yön veren iş adamlarının kurduğu 5 dernek bir araya gelerek Orta Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nu (ORSİFED) kurdu.

ORSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz, Kayseri Ticaret Odası'nda (KTO) düzenlenen basın toplantısında, Federasyonun kuruluş çalışmalarını ve amaçlarını anlattı. Yılmaz, ORSİFED'in, Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD), Kayseri Perakendeciler Derneği (PERDER), Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER), Develi Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD) ve Kayseri Genç Girişimciler Derneği'nin (KGGD) bir araya gelmesiyle ve kurucu dernekler olmasıyla kurulduğunu bildirdi. ORSİFED'e kuruluş amaçları, ORSİFED'in amaçlarına uyumlu olan, mesleki sektörel ya da ekonomik faaliyetlerle ilgili olan tüm derneklerin üye olabileceğini belirten Yılmaz, ''ORSİFED, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'na (TÜRKONFED) üye olmuştur. TÜRKONFED'e üye 21 federasyona üye derneklerin sayısı 150'ye ulaşmıştır. Aralarında Türkiye'nin ilk 100 ve ilk 500 firması arasında yer alan pek çok kuruluşun da üyesi olduğu bu dernekler, Türkiye ihracatında ve gayri safi milli hasılada özel sektör olarak ciddi bir büyüklüğü temsil etmektedirler. 208 milyar iş hacmi bulunan ve 1 milyon kişiye iş veren böyle bir Konfederasyon bünyesinde olmamız, bizim için büyük avantajlar sağlayacaktır. Bütün bunların yanında ülkemizin en büyük işveren derneklerinden olan TÜSİAD da ORSİFED'e üye oldu. ORSİFED'i kuran Kayseri 5 dernek, TÜSİAD ile Sivas ve Yozgat'tan bünyemize katacağımız derneklerle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) kapsadığı illerde faaliyet göstereceğiz ve ORAN Kalkınma Ajansı'nın sivil ayağını oluşturacağız'' dedi.
Nisan ayından itibaren ORSİFED Yönetim Kurulu'nun bölge ziyaretlerinin başlayacağını ifade eden İbrahim Yılmaz, ''Özellikle ORFİSED Tüzüğü gereğince kurulacak olan Bölgesel Kalkınma Çalışma Grubu, Sivas ve Yozgat illerindeki girişimcileri tanımak, yatırım ortamını ve imkanlarını yerinde görmek üzere tüm ilgili ve yetkililerle temasa geçecek ve veriler toplayacaktır. Bu verilen hem Bölge Kalkınma Kurulu ve ORAN Kalkınma Ajansı hem de bakanlıklar nezdinde sunumu ve raporlaması yapılarak bölgesel planların yapılmasında dikkate alınması mümkün olacaktır'' ifadelerini kullandı.
Yılmaz, ORSİFED'in bölgesel kalkınmayla ilgili yapacağı çalışmaların haricinde, iş adamlarının sorunlarına çözüm üretecek çalışmalar yapacağını da vurguladı.
ORSİFED Başkanı İbrahim Yılmaz, kalkınmanın, toplumların başarısı olduğunu, başarının da toplumu yönetenlerin, girişimcilerin önünü açmasına bağlı olduğunu ifade ederek, ''Biz de bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak ülke kalkınmasında üzerimize düşeni yapacağız. Kalkınma politikalarına sahip çıkmak ve katkıda bulunmak istiyoruz. Bizler ve bize destek veren herkesin düşüncesi, bölgesel kalkınmaya katkı sunmaktır. Hükümetin koyduğu 2023 hedefleri var. Bu hedefleri kabul etmemek mümkün değil. 2023 hedeflerine ulaşmanın tek yolu, demokrasi, hukuka saygı ve istikrardan geçiyor. Ekonomide başarı için emek, sermaye ve verimlilik gerekir. Ancak bunların tek düşmanı, istikrarsızlıktır. İstikrar olursa, ekonomideki bu üç unsuru da yerine getirip başarıya ulaşabiliriz'' diye konuştu.
Yıllardır üniversite-sanayi işbirliğinin gündemde olduğunu, ancak şimdiye kadar tam anlamıyla sağlanamadığını belirten Yılmaz, ''Biz federasyon olarak bu konuda da çalışmalar yapmak istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark'ların bir arada bulunduğu ve sürekli işbirliği halinde projeler üretmek bizim amaçlarımızdan. Bizim kuruluş amaçlarımız arasında bu da var'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39