• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Kayserili mobilyacılar

Kayserili mobilyacılar
Kayseri Sanayi Odası’nda 7., 21., 22., 23. ve 24. gruplara yönelik Genişletilmiş Mobilya Meslek Komitesi Toplantısı yapıldı.

Toplantıya meslek komitelerinin yanı sıra, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) ve Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası ile birlikte Kayseri Ticaret Odası Meslek komitesi üyeleri de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meslek Komitesi Başkanı Sedat Böyük, katılımların dolayı firma temsilcilerine ve misafirlere teşekkür ederek, “Bugün mobilyacıların sorunlarını ele alıp çözüm bulmak için buradayız. Kayseri mobilyasını daha yukarılara taşımak için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Özellikle mobilya sektöründe yaşanan bazı sıkıntılar bizi ileriye dönük bir takım endişelere sevk etmektedir. Bu endişelerimizi giderebilmek için daha çok bir araya gelip, birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Geniş katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür der, toplantımızın hayırlı olasını dilerim” dedi.

Konuşmalarını yapmak kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, katılımlarından dolayı tüm sanayicilere teşekkür ederek, mobilya sektörünün istihdamda ve toplam üretim rakamlarında Kayseri’nin en büyük sektörü olduğunu söyledi.

Türkiye’nin mobilya ihracatının ciddi bir kısmını Kayserili firmaların yaptığını belirten Başkan Büyüksimitci, “Türkiye’de mobilya sektöründe ciddi bir paya sahip olmamıza rağmen, ne hikmetse kendi tanıtımımızı çok iyi yapamıyoruz. Bunun için fuarlarda ne şekilde temsil edilmeliyiz, yurtiçi ve yurtdışında nasıl çalışma yapmalıyız sorularına cevap bulmalıyız. Biz ciddi miktarda seri üretim yapıyoruz. Ülkemizin en büyük mobilya firmaları Kayseri’de. Markalaşma konusunda oldukça iyiyiz ancak mevcut potansiyeli yansıtamadığımıza inanıyorum. Küçük üretim atölyelerimiz olduğu gibi, fabrikalarımızda en son teknoloji ile üretim yapılmaktadır. Kayseri olarak mobilya sanayisini oluşturmuş durumdayız” dedi.

Sorunları çözmede birlik ve beraberliğin önemine değinen KAYSO Başkanı Büyüksimitci, mobilya sanayisinin bu şehrin önemli bir değeri olduğunu belirterek, sektör adına bireysel çalışmalardan ziyade birlik beraberlik içerisinde toplu olarak hareket etmek zorunda olduklarını söyledi.

Kayseri’nin Ar-Ge ve tasarım konusunda istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Başkan Büyüksimitci, “Aynı kategoride olduğumuz iller bizi geçmiş durumda. Bu konuda KAYSO olarak bir çalışma başlattık. İstanbul’dan bir danışman firma ile anlaştık, ücretsiz olarak Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin faydalarını sanayicilerimize anlatıyor. Bizim mobilyacılarımızın bu işten mutlaka faydalanması gerekiyor. Şuan sayımız 9, birkaç ay içerisinde 14-15 olacağız ama bu rakamda yetersiz. Yılsonunda bu sayıyı en az 30-35’lere getirmemiz lazım. Bu konuda sizlerden ilgi bekliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra söz alan KAYMOS Başkanı Tuncay Sabuncu, mobilya sektörünün sorunlarının müşterek olduğunu belirterek, bu sorunları çözmek adına birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu ve bu konuda KAYMOS olarak ellerinden gelen ne varsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim ise, Mobilyacılar Odası olarak mobilya kenti kurduklarını anlattı. Çevrim, sorunların çözümü için bu tür toplantıların önemine değinerek, bir sonraki toplantıyı Mobilyacılar Odasında yapmak istediklerini ifade etti. 

Daha sonra söz alan sanayiciler yaşadıkları sorunlardan bahsederek, çözüm önerileri hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı istişare ve görüş alış-verişinin ardından KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci’nin fuarlarla ilgili tüm paydaşların katılımı ile bir icra komitesi oluşturulması konusundaki teklifinin kabul görmesi ile birlikte toplantı sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39