• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

KAYSERİLİ OTOSTOP İLE DÜNYAYI GEZİYOR

KAYSERİLİ OTOSTOP İLE DÜNYAYI GEZİYOR
Erciyes Üniversitesi İbrani Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Mustafa Okur ve Emir Öztürk isimli iki arkadaş yaz tatillerinde otostop çekerek dünyayı dolaşıyor. Otostop çekerek gezilerini gerçekleştiren öğrencilerin hedefi 100’ün üzerinde ülke gezmek.

İki yıla yakın süredir yurtdışını gezdiklerini belirten öğrencilerden Emir Öztürk otostop çekerek 43, Mustafa Okur ise 12 ülke gezdi. Gezmedikleri zamanlarda okullarına devam ettiklerini dile getiren Mustafa Okur, “Üniversite hayatımız daha bitmedi. Üniversite hayatımızda Emir’le birlikte yurtdışı deneyimimiz oldu. İlk olarak üniversitenin birinci sınıfında on gün boşluğumuz olmuştu. Bu boşlukta düşündük ve otostop yoluyla Gürcistan’a gitmeye karar verdik. İlk önce Kayseri’den Kars’a daha sonra da Gürcistan’a girdik. Sonra Gürcistan’da Ermenistan sınırına girdik. Daha sonra Rusya’ya gittik. Bu ilk deneyimimizdi ve on gün civarı sürdü. Bu gezimizde yaklaşık 150 TL civarında bir harcamamız oldu” dedi. Toplamda 12 ülke gezdiğini söyleyen Okur, “Bu ülkeler arasında Gürcistan, Rusya, Moğolistan, Güney Kore, Tayland, Hindistan, Sri Lanka, Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna, Belarus var. Hedef olarak yüzü geçkin ülke gezmek istiyorum. Geziler için çok fazla maddi imkanımız yok. Kendi biriktirdiğimiz şahsi paralarımızla geziyoruz. Gezi için para biriktirirken çalıştığımız zamanlarda oluyor. Bu yaz Asya’yı gezdik ve yaklaşık 30 bin kilometreye yakın mesafe kat ettik. Annem gezilere pek sıcak bakmasa da babam destek veriyor” diye konuştu.
Gezme merakının çocukluktan geldiğini vurgulayan Emir Öztürk ise “Benim ailem yurtdışında çok çalıştı. Bu yüzden çocukluğumdan beri gezmeye meraklıydım. Ben toplamda 43 tane ülke gezdim. Amerika kıtası, Asya kıtası, Afrika’nın Kuzeyi, Avrupa’yı gezdim. Gitmediğim sadece Güney Amerika ve Antarktika kaldı. Onun dışındaki bütün kıtalara gittim. Üç yaz önce otostop yoluyla gittiğimde 45 gün gezdim ve sadece 550 TL harcamıştım. 43 ülkeyi toplamda iki seneye yakın gezdim. Avrupa’da otostopla gezerken sorun olmuyor fakat Asya ya da Kuzey Afrika’da otostop kültürü gelişmediği için sorun olabiliyor. Resmi olarak 213 tane ülke var. Altı yedi tanede yarı resmi devlet olamamış ülkeler var. Onlarla birlikte 220’ye yakın ülke var. Hepsini gezmeyi düşünüyorum. Ben bu yolculuğa ilk olarak ailemin desteğiyle çıktığım için ailemle ilgili bir sorun olmuyor. Öğrenciliğimizi olumlu yönde çok etkiliyor fakat ders çalışma konusunda olumsuz yönde etkiliyor” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39