• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Kayserililer kabul ederse 21. Yüzyılın Davud-el Kayserilisi benim

Kayserililer kabul ederse 21. Yüzyılın Davud-el Kayserilisi benim
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gezi Parkı, 17 Aralık ve Kobani eylemleri öz güvene saldırıdır" dedi.

t41.jpgt25.jpgt2-025.jpg

Kayseri’de düzenlenen Talas Raylı Sistem ve Hal Kompleksi’nin açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkan vekili Sadık Yakut, Milletvekilleri, Vali Orhan Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Kayseri, siyasetimizin zirvesini çıkardı, sivil cumhurbaşkanımızı çıkardı ve Çankaya’ya oturdu Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de, ‘Bu makam, bu zirve sadece millete ve milli iradeye aittir’ demişti. Onu yetiştirenleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Başbakan Davutoğlu, “Kayseri’de ve Türkiye’de her açıdan iftihar edilmesi gereken bir tabloyu Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde yaşadık. Bir cumhurbaşkanı diğer cumhurbaşkanına muhabbetle ve dualarla görevi teslim etti. Hem 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül hem 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bize bu onuru yaşattıkları için Kayseri’den selam olsun” ifadelerini kullanarak şu şekilde konuştu:
“Kayserililer kabul ederse 21. Yüzyılın Davud-el Kayserilisi benim. Hep Kayserili olarak yaşayacağım ve bu milletin her zaman emrinde olacağım.Hunat Hatun da Kayserili, Mimar Sinan da Kayserili, Kayseri zirve şahsiyetlerin memleketi. Türkiye’de bir efsane şehirciliği bu topraklarda egemen kıldı Mehmet Özhaseki ama hepimizin şehir mimarisi Mimar Sinan’ın yolunda yürümek boynumuzun borcudur. Mimar Sinan’ın mirasını her yerde koruyacağız. Edebiyatımızın zirve şahsiyetlerinden Dadaloğlu da Kayserili. Son dönemde şehitlerimizin zirve ismi Furkan Doğan’a da selam olsun. Allah onu cenneti ile ödüllendirsin. Niye AK Parti Kayseri’de en güçlü desteği buluyor biliyor musunuz? Çünkü Kayserilinin karakteri ile AK Parti’nin felsefesi arasında bir uyum var. Kayserili öz güven sahibidir. Kayserili hiçbir şeyden yılmaz, Kayserili iddialıdır, Kayserili vizyon sahibidir, Kayserili az ile yetinmez, iddiasız olmaz. Onun için birçok büyük iş adamı Kayseri’den çıkmış ve dünyaya meydan okuyor. Kayserili hayırseverdir. AK Parti’nin siyasetinde en temel değer öz güvendir. Kendine güvenemeyen bir milletin dünyaya söyleyecek sözü yoktur. Bizden önce yurdumuzun dışına çıktığında boynu eğik dolaşanlar vardı. El pençe divan duranları gördü bu millet. Bu milletin öz güveni bizimle yaşadı. 2013 yılında Gezi Olayları, 17 Aralık operasyonu ve Kobani bahanesiyle şehirleri talan etmeye çalışanlar hep bu öz güvene saldırdılar. Biz öz güvenimizi hedef edenlere karşı gür bir sesle öz güvenimizi haykırırız."
"Türkiye’de iki siyasi anlayış gittikçe berraklaşıyor. Bir siyasi anlayışın Türkiye ve dünyada güçlü bir iddiası var. Bu ülkeyi küresel güç yapma iddiası. Diğerlerinin ise sadece eleştiri, sadece iftiraya dayalı yaklaşımları var" diyen Davutoğlu, "Biz attığımız her siyasi, ekonomik sosyal tohumu bir ulu çınar haline getirme iddiamız var. Onun için bir vizyon taşıyoruz. Onlar tuzak kuruyorlar, bu ülkenin istikrarına darbe vurmaya çalışıyorlar. Gezi ile başaramadılar, 17 Aralık'ta başaramadılar. Bütün milletimiz 30 Mart'ta çok gür sesle sadece bu toprakların çocuklarının sözü geçer diye bağırdı. Uluslararası çevreler bütün güçleri ile bize yüklendi. Türkiye gibi bir ülke ayakta kalmasın uğraşındaydılar. İç kavgaların esiri, ayaklarımızdaki prangaların çıkmamasını istediler. Dünyanın neresinde olursa olsun yetimlere sahip çıkmak ve hayır işlemek bizim sorumluluğumuz. Kim ne derse desin bu yoldan ayrılmayacağız" ifadelerini kullandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, “Bütün tehditlere ve AK Parti hükümetlerine biçilen ömürlere rağmen çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bütün çalışma arkadaşlarımız ile birlikte Ankara’nın yükünü hafifleteceğiz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39