• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİLİLERİN İÇTİĞİ SU KALİTELİ Mİ ?

KAYSERİLİLERİN İÇTİĞİ SU KALİTELİ Mİ ?
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), 1 Nisan'dan itibaren hizmet alanının genişleyerek, Kayseri'nin tüm ilçe, belde ve köylerine hizmet götürecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına girecek olan yerleşim yerlerinde atık suların arıtılması konusunda bilgi veren KASKİ Atık Su Ruhsat Denetleme Şube Müdürü Erol Aykar, KASKİ Atık Su Arıtma Tesisi'nin, kentte toplanarak KASKİ ana kollektör hattı ile Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne gelen atık suların bertaraf edilmesi için oluşturulmuş tesistir. Arıtma tesisimize gerek arazi şartlarından dolayı, gerek topografik ve mali nedenlerden dolayı gelemeyen küçük yerleşim yerlerindeki atık su sorununun, küçük arıtma tesisleri sayesinde münferit olarak çözümlenmesi hedeflendi. Bu amaçla, 2011 yılında sözleşmesi imzalanan bu küçük su arıtma tesisleri, 2013 yılında işletilmeye başlandı'' dedi.
KASKİ Şube Müdürü Erol Aykar, Ebiç, Süksün, Gürpınar ve Başakpınar'da yapılan 4 adet Atık Su Arıtma Tesisi, çevreye herhangi bir kirliliğe sahip olmadan, alıcı ortam standartlarına sahip, vatandaşların herhangi bir şekilde sağlığında problem oluşturmadan atık sularını arıttığını ve herhangi bir sorun oluşmadığını ifade ederek, ''Bunun yanında arıtma tesislerin tiplerine bakacak olursak, Başakpınar ve Gürpınar tesisleri, ardışık kesik reaktör prosesi olarak tasarlanmıştır. Ebiç ve Süksün atık su arıtma tesisleri ise Oksidasyon Hendeği olarak yapılmış ve çevreye herhangi bir sıkıntı oluşturmadan faaliyetini yürütmektedir. Bunun yanında 6360 sayılı yasa ile şehir merkezine 11 tane daha ilçe bağlanıp olup hizmet anlamında, bütün ilçelerimizi de kapsayan il sınırında olacağız. Bu 16 ilçeyle birlikte yeni hizmet alanımıza dahil olan 11 tane ilçe söz konusu. Yahyalı ve Develi'de şu an hali hazır işlemde olan 2 tane Atık Su Arıtma Tesisimiz mevcut. Bunları mevcut tecrübelerimizle elden geçirip daha sonra alıcı ortam standartlarına uygun atık suyu arıtmayı planlamaktayız. Bunun faydalarına bakacak olursak, özellikle Yahyalı’da yaşayan ve tarımla uğraşan vatandaşlarımızın sulama suyunda kullanılması üzere gayet faydalı bir iş olacak. Bunun yanında Yeşilhisar ve Sarıoğlan’da, Pınarbaşı’nda yapımı devam etmekte olan tesislerin sorunsuz bir şekilde devam etmesi inşaatlarının tamamlanıp herhangi bir çevre kirliliği oluşturmadan atık suların bertaraf edilmesi sağlanacak. Bağlanacak 11 ilçenin 41 tane belde ve 425’e yakın köyün atık suları bertaraf edilip vatandaş sağlığını tehlikeye sokmadan, çevre kirliliğinde herhangi bir sıkıntı oluşturmadan, bertaraf edilmesi düşünülmektedir'' ifadelerini kullandı.
Aykar, ''Mevcut işlettiğimiz tesislerle birlikte yeni yapılacak 11 ilçedeki arıtma tesislerinin faaliyete geçmesi ile birlikte Kayseri kentinde oluşan tüm atık sular, sorunsuz bir şekilde, doğaya ve çevre kirliliğine sebep olmadan arıtılacak. Böylece hiçbir doğal kaynak da kirlenmemiş olacak'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39