• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Kayseri’nin çözüm sürecine bakışı değerlendirildi

Kayseri’nin çözüm sürecine bakışı değerlendirildi
Dün sabah sabah saatlerinde Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda çözüm sürecinde Akil İnsanlar heyetinde Ege Bölgesi’ndeki grup ile birlikte çalışma yürüten Prof. Dr. Fuat Keyman, Kayseri gönüllü kültür teşekküllerinin bir araya geldiği, Kay

Toplantıda Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Eğitim-Bir- Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, Enderun Eğitim Vakfı Başkanı İsmail Billur, Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Burhan Karamustafaoğlu, Liberal Düşünce Topluluğu, Adaleti Savunanlar Derneği başkanlarının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarından temsilciler vardı. 

 

Sıra ile söz alıp konuşan sivil toplum temsilcileri Kayseri’nin çözüm sürecine bakışı, Kayseri’de üniversite sayısının artmasının olumlu ve olumsuz etkilerinden bahsettiler. Konuşmalar sırasında ise Prof. Keyman ara ara değerlendirmelerini dinlediği temsilcilerin ifadelerine ilişkin notlar aldı.

Toplantıda genel itibari ile Erciyes Üniversitesi’nin bünyesinde eğitim gören öğrencilere kurum olarak ne gibi fayda ve kolaylık sağladıkları, Kayseri’nin öncesinde ve sonrasında yer alan gelişim ve değişimleri,  kadim bir kent oluşundan günümüze kısa tarihinde bahsedilirken, suç oranının düşük bir şehir olmasından, gelir dağılımı hususunda fikir beyanında bulunulmasından bahsedildi. Kayseri’nin, siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal alanlarından bahsederlerken, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden Kayserili olmayanlardan bazıları ise Kayseri’ye övgüler yağdırdı.

Sürece destek olun!

Ayrıca özellikle Kayseri’de bir kültür haline gelen kitap, sohbet oturumlarından da bahsedilirken, sıra ile söz temsilciler bu sohbetin yıllardır her hafta yapıldığını ifade etti. Öte yandan bu sohbetle komşuluk ve dostluk ilişkilerini geliştirdiğinden de bahsedildi. Genel değerlendirmeleri dinleyen Prof. Keyman Kayseri’nin kültür ve sosyal yapısından memnuniyetlerini dile getirirdi. Akabinde çözüm sürecine yapılan bir çalışma ile Akil İnsanlar heyetinde Ege Bölgesinde çalışma yapanlardan biri olan Prof. Dr. Fuat Keyman, bu çalışmanın Kayseri ve diğer bölgelerde amaca ulaştığını sözlerine eklerken, toplantıda yer alan Kayseri’nin sivil toplum kuruluşlarında bir kez daha sürece destek olmalarını istedi.

 Kayseri Gündem olarak Akil İnsan’a sorduk!

Toplantı bitiminde Kayseri Gündem Gazetesi olarak gündeme ve geçtiğimiz aylarda ülkenin tüm bölgelerinde çalışma yürüten “Akil İnsanlar”ın Kayseri ziyaretinde yaşanan olaylar ve heyet raporunda Kayseri’den çıkan sonuç konusunda kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Akil İnsanlar heyetine seçilen isimlerden bölgeyi tanımayanlar vardı!

Ege Bölgesi heyetinde yer alan Prof. Dr. Fuat Keyman ‘a “ Heyet için seçilen isimlerden bazıları İç Anadolu Bölgesi insanının yapısını bilmeyen kişiler. Özellikler Kayseri’de Akil İnsanlara karşı gösterilen tavrın sürpriz olmayacağını bilmiyor olamazlardı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?  ” sorusuna aldığımız yanıt ise seçilen isimlerin bölgeyi yeterince tanımadığı ve aralarında çok genç kimselerin olduğu şeklinde yanıt verirken, Kayseri hakkında hazırlanan raporun olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çekti.

 Ülkede her şey düzeldi!

Prof. Dr. Fuat Keyman’a ; “Yedi ay süren bir yurt gezilerinde ki 7 ayı bulan çalışmalar sonunda hazırlanan raporlarda sonuç ne oldu?” sorusuna ise pekte gerçeği yansıtmayan bir yanıt veren Prof. Dr. Fuat Keyman,  Ülkede artık her şeyin yolunda gittiğini Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde çözüm sürecine ilişkin olumlu adımların atılıp, gelişmelerin  yaşandığını ifade etti. Akabinde “Akil İnsanlar’ın bölgeyi tanıyan kişilerden oluşmalıydı” ifadesinden sonra  “Kayseri Şehitler ve Gaziler Derneği, Hilton Oteldeki toplantıda yaşanan tatsız olaylar ve Akil İnsanlar’ın  yüz ifadelerinden ilk kez böyle bir manzara ile karşılaşıyormuş hava oluşmasından sonra, yeterince tanımadığı bir toplumun  insanından sürece nasıl bir destek vermelerini bekliyorlardı?” sorusuna  ise Kayseri Gündem Gazetesi olarak tatmin edici bir yanıt alamdık.

Haber & Fotoğraf: Mahmut Hop (stajyer)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39