• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Kayserispor'da başarılıyım

Kayserispor&#39da başarılıyım
“Göreve geldiğimde futbolcularıma bir sistem aşılamaya çalıştım. Ancak eldeki materyal sizin sisteminize uyar mı? İşte teknik adamlık burada ortaya çıkıyor. Bu materyale göre takım yapamıyorsan, oynatamıyorsan hata hocada demektir. Ben bu konuda başarılı
“Göreve geldiğimde futbolcularıma bir sistem aşılamaya çalıştım. Ancak eldeki materyal sizin sisteminize uyar mı? İşte teknik adamlık burada ortaya çıkıyor. Bu materyale göre takım yapamıyorsan, oynatamıyorsan hata hocada demektir. Ben bu konuda başarılı oldum sayılır”


Hollanda kampında çalışmalarına devam eden Kayserispor’da idareciler ve futbolcuların ardından son söz teknik direktör Şota Arveladze’nin... Gürcü hocaya geçen sezonu sorduğumuzda, “Tek yabancı bendim değil mi” diyerek söze başladı. Kendisine ‘artık sizi yabancı görmüyoruz’ yanıtını verince gülüşmeler başladı. Sağ duyulu, akıllı ve ne yaptığını bilen bir teknik adam... Hayallerle değil gerçeklerle hareket ediyor. Geçen sezon 3-3 biten ve herkesin konuştuğu Trabzonspor maçından fazla keyif almadığını söyleyen genç hoca, “Deplasmanda 3 gol attık ama 3 gol de yedik. Sahamızda oynadığımız Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarıydı, en keyif aldığım. Bu iki maçta da rakibe çok pozisyon vermedik ve istediklerimiz yapıp kazandık. Bir maçı 4-0 kazanırsınız ama o sizin iyiliğinizden değil rakibin kötülüğünden ise kendinizi kandırmayacaksınız” dedi.

Sakatlıklar olmasaydı...’

“Ben Kayserispor’da göreve geldiğimde futbolcularıma bir sistem aşılamaya çalıştım” diyen Şota Arveladze, “Ancak eldeki materyal sizin sistemininize uyar mı? İşte teknik adamlık burada ortaya çıkıyor. Bu materyale göre takım yapamıyorsan, oynatamıyorsan hata hocada demektir. Kayserispor’da çalıştığım sürede bugüne kadar futbolcularıma ne yapmak istediğimi anlattım. Bu konuda başarılı oldum sayılır. Bir de siz bir şeyler yaparken kaliteli oyuncularınızın beklenmedik sakatlıkları ve bu sakatlıkların sezon kapatma düzeyinde olması, ister istemez belinizi büküyor. Biz mesela geride kalan sezonun ikinci yarısında bunu yaşadık. Resmen fikstürümüz bizi en azından ilk 3 içine sokar diye hesap yaptık. Ama çok sert bir düşüş yaşadık ardından aynı futbolcularla bu düşüşün altından kalkıp çıkış yakaladık. Bence bu çok önemli bir gösterge, takım sorumluluğu açısından. Çünkü düşüş yaşayan takımı yine aynı oyuncular ayağa kaldırdı” ifadelerini kullandı.

‘Her şey iyi gidiyor’


Kamp dönemiyle ilgili de konuşan başarılı teknik direktör şunları söyledi: “Her şey iyi gidiyor. Kayserispor Avrupa kupaları hedefi olan bir takım. Organize olup daha fazla topa sahip bir takım olacağız. Yani top koşsun, topsuz koşmak az olsun prensibindeyiz. Burada oynadığımız ve oynayacağımız hazırlık maçları bize bir anlamda ayna olacak. Lig öncesi kendimizi test edeceğiz. 3-0 kaybettiğimiz Alkmaar maçında oyunu iyi okuyamadık. Beceremedik. Takımın var olan açıklarını çalışarak kapatacağız.”

fanatik
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39