• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

KAYSERİSPOR'LU HASAN ALİ KALDIRIM ALMANYA'DAN TEKLİF GELSE GİDERİM

KAYSERİSPOR&#39LU HASAN ALİ KALDIRIM ALMANYA&#39DAN TEKLİF GELSE GİDERİM
Geçen sezon Kayserispor formasıyla 33 maçta 90'ar dakika oynayıp, en istikrarlı futbolculardan biri oldu. İsyan etmedi ama FANATiK'e önemli açıklamalarda bulundu.
“Mesut’un (Özil) yerinde olsam hiç çekinmeden oynarım. Onu anlayabiliyorum ama maça konsantre olmalı. Ben de Almanya’da oynamam için çağırılsam kabul ederim”

İki sezon önce geldiği Kayserispor’da geçen yıldan bu yana takımın vazgeçilmez ismi olan Hasan Ali Kaldırım, FANATİK’e önemli açıklamalar yaptı. Özellikle geçen sezon 33 maçta 90’ar dakika oynayarak en istikrarlı iki futbolcudan biri olan 22 yaşındaki futbolcu birçok konu hakkında yorumda bulundu. Türkiye’ye geliş hikayesiyle söze başlayan Hasan Ali şunları söyledi: “Bursaspor’la görüşmelere başlamıştım. Mutlu hoca (Topçu) beni Almanya’da izlemişti ve beğenmişti. Her şey iyi gidiyordu ama bonservis konusunda Mainz’la anlaşamadılar. Sonra Kayserispor devreye girdi. Devre arasında apar topar takımın kampına katıldım. Takım olarak ortam çok iyi. Genç fubolcu çok. Yarısı zaten gurbetçi ve Almanca konuşuluyor.”

‘Türkiye’de de yabancıyız!’

“Almanya’daki altyapı buradan çok daha iyi. Hem futbolcu olarak hem insan olarak çok iyi bir disiplinle yetişiyor futbolcular. Profesyonel olduğunuzda nasıl davranacağınızı biliyorsunuz. Burada altyapıya çok önem vermedikleri için zor şartlar altında profesyonel olunuyor. Almanya’da bizi yabancı olarak görüyorlar, gurbetçi olduğumuz için Türkiye’de yabancı gibi görüyorlar.”

‘Keşke gelmeseydim dedim’

“Transfer teklifleri beni sevindiriyor, özgüvenimi artırıyor. Eski menacerim Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un benimle ilgilendiğini söylemişti. Kulübüm de ‘kesinlikle satmayacağız’ dedi. Ne olur bilmiyorum ama Kayseri’den gidersem, kulübe para kazandırarak ayrılmak isterim. Kayseri’ye ilk geldiğim dönemlerde çok az oynadım. O zaman biraz sıkıntı yaşadım, ‘keşke gelmeseydim’ bile dedim ama çok çalıştım. Bir gün bir şans geleceğini biliyordum. Şansı da iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum.”

‘Küfür edilince üzülüyorum’

“Almanya’da tesis diye bir şey yok. Kulüp olur ama herkesin odası olmaz. Burada maçtan önce kampa giriliyor. Almanya’da taraftarlar küfür etmezler. Ancak burada hakeme, futbolculara karşı taraftarlar sabırlı değil. Bana ya da arkadaşlarıma küfür ediliyor. Ailelerimiz de bu maçlarda oluyor ve ben çok üzülüyorum.”

‘Mesut’un ıslıklanması kötü’

“A Milli Takım’da tabii ki oynamak, takımın bir parçası olmak isterim. İsyan etmiyorum, çağırılmıyorsam eksiklerim vardır. Ancak geçen sezon çok iyi bir sezon geçirdim. Mesut’un Berlin’de ıslıklandığı maçta ben de oradaydım. Kendi milletin tarafından ıslıklanmak kötü. Onu anlayabiliyorum ama maça konsantre olmalı. Almanya’dan çağırsalar ben de kabul ederim.”

‘Kayseri’de bizi tanıyan yok!’

“Şehirde futbola ilgi gösterilmiyor. O güzel statta az taraftar önünde oynamak bizi üzüyor. Fenerbahçe ve Mersin maçlarında sahamızda deplasman takımı gibi oynadık. Futbolcu arkadaşlarımızla yemeğe gittiğimizde, futbolla araları olmadığı için bizleri tanımıyorlar. Takım kötü gidince taraftarın daha çok destek çıkması lazım ama bu desteği göremiyoruz.”

‘En iyisi benim’

“En çok beğendim solbek Ashley Cole... Türkiye’de bu bölgede sorun olduğu bir gerçek. Türkiye’de en iyisi benim diyebilirim. Çünkü beğendiğim bir futbolcu yok. Beni ailem çok iyi yetiştirdi. Küçük yaşlardan bu yana eğlence kültürüm olmadı. Birçok futbolcuya göre daha profesyonel olduğumu düşünüyorum. Futbol
benim işim ve vücudumun fit kalması için hep çalışıyorum.”

Sedat Hardal

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39