• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

"KAYSERİ'YE AİLEMLE TEKRAR GELECEĞİM"

"KAYSERİ'YE AİLEMLE TEKRAR GELECEĞİM"
Avustralya Başkonsolosu Kayseri'yi çok beğendiğini söyledi"AİLEMLE TEKRAR GELECEĞİM"
Avustralya Başkonsolosu Ticaret Ateşi Lino Starangis, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada Kayseri'nin çok ferah bir şehir olduğunu söyleyen Başkonsolos Starangis ailesi ile bir kez daha geleceğini belirterek; "Konsolosluğumuz ilk kez Kayseri'yi ziyarette bulunuyor ve burada bulunduğumuz için çok mutluyuz. Biz Avustralya ve Türkiye arasındaki ticaretin temellerini atmak için buradayız. Birçok değişik sektör fikirleri var kafamızda.

Tarım olabilir, madencilik olabilir ya da altyapı yatırımları olabilir. Sizden gelecek öneriler dolayısıyla bu konuları görüşmek için buradayız. Kayseri'ye girer girmez bir rahatlama hissi duydum. İstanbul'dan çok farklı. Şehre girişte Erciyes Dağı'nın görüntüsü muhteşem. Mutlaka ailem ile birlikte Kayseri'ye tekrar geleceğim. Raylı Sistemi gördüm çok etkilendim. Bu sistemin burada olması çok güzel" dedi

Başkonsolos Starangis'in ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ da Kayseri hakkında bilgiler verdiği konuşmasında "Kayseri 5000 yıllık bir şehir, Kaniş Karum adında çok eski bir Asur yerleşim yeri var. Bu bölgede yapılan kazılarda ticaret tabletlerine ulaşıldı. Çok eskiden beri Kayseri ticaretin merkezi bir şehir. İpek Yolu'nun geçtiği bir yer. Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda çok çeşitli medeniyetlere ait tarihi eserleri görebilirsiniz. Roma Dönemi, Bizans Dönemi, Selçuklu Dönemi, Osmanlı Dönemi, Cumhuriyet Dönemi, Danişmentler Dönemi gibi eserleri bulunduran meydanın dünyada bir benzeri yok. Bu meydan ile ilgi Unusco'ya başvurduk" diye konuştu.

Başkan Vekili Serdar Altuntuğ'un konuşmalarının ardından Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı tarafından Başkonsolos Lino Strangis'e Erciyes Dağı Master Planı hakkında kısa bir brifing verildi.

Ziyaret Başkan Vekili Serdar Altuntuğ'un Başkonsolos Lino Strangis'e Osmanlı motifleriyle işli tabak hediye etmesi ile son buldu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39