• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

“KAYSERİ’YE YAPILAN EN BÜYÜK HİZMET”

“KAYSERİ’YE YAPILAN EN BÜYÜK HİZMET”
Yazarlar Kayseri'ye hayran kaldı

20171024aw205989_02.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlediği 1. Kayseri Kitap Fuarı ünlü yazarların katılımı ve halkın büyük ilgisiyle sona erdi. 580 bin kişinin katılımıyla bir rekorun kırıldığı fuara katılan Türkiye’nin önemli yazarları, fuarı her yönüyle mükemmel bulduklarını belirttiler ve kusursuz bir fuar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler. 


Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kayseri Kitap Fuarı’na katılan yazarlar Kayseri’den ve düzenlenen Kitap Fuarı’ndan övgüyle bahsettiler. Organizasyonun mükemmel olduğunu ifade eden yazarlar Kayseri’deki çalışmaların Türkiye’deki diğer şehirlerce örnek alınması gerektiğini belirttiler.
Kitap Fuarı’na katılan bazı yazarların fuar ve Kayseri ile ilgili görüşleri şöyle:

“HER ŞEYİ İLE MÜKEMMEL”
İclal Aydın: “Çok içten söylüyorum Kayseri müthiş. Sabah bazı müzeleri gezdim. Çok güzel bir müzecilikle karşılaştım. Kitap Fuarı çok mükemmel. Kocaman bir fuar ve büyük bir katılım var. Her şeyi ile mükemmel. Fuarın birincisi böyleyse ikincisini düşünemiyorum bile. Türkiye’deki tüm Büyükşehirlere de örnek olsun inşallah.”

“GİTTİĞİM EN İYİ FUAR”
Mete Yarar: “Birçok fuara gittim; ama son dönemde gittiğim en iyi fuar. Hem konferansa gelenler hem ilgi çok güzel. İş doğru yapılırsa ilgi alaka da çok güzel oluyor. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”

“HER ŞEY YERLİ YERİNDE”
Pelin Çift: “İlkler zordur; ama bana göre çok başarılı. Her şey yerli yerinde. Katılmış olmaktan çok büyük keyif aldım. Önümüzdeki yıllarda da gelmeyi isterim.”

“KÜLTÜR HAYATINA CANLILIK GELDİ”
Necip Tosun: “Kayseri’nin kültür hayatına büyük bir canlılık getirdi. Cıvıl cıvıl ve çok kalabalık bir fuar. Kayseri’de büyük bir kitap sevgisi ile karşılaştım. Demek ki Anadolu’da büyük organizasyonlar yapılabiliyormuş. Bu organizasyona emek veren herkesi tebrik ediyorum. Tüm önemli yazarları da Kayseri Kitap fuarına katılmaya davet ediyorum.”

“BU FUARLA GÖRÜLMEMİŞ BİR BAŞARI YAKALANDI”
Ali Ural: “Nasıl bir çağrıdır ki tüm Kayserililer fuara geliyor. Bütün yazarlar kitap imzalamaktan yoruldular. Tabi ki tatlı bir yorgunluk bu. Fuara gelenler sadece bakmak için değil yazarlar ve kitaplar için geliyorlar. Kayseri’nin sadece sanayi ve ticaret merkezi değil, aynı zamanda kültür merkezi olduğuna inandım.”

“KAYSERİ’YE YAPILAN EN BÜYÜK HİZMET”
Engin Noyan: “Çok hayırlı ve önemli bir işin altına imza atıldı. Kayseri’ye yapılan en büyük hizmetlerden birisi oldu. Kayseri’yi zaten severim; ama bu fuar cilası oldu. Başkanınızın kıymetini bilin. Buraya gelmekten ve bu fuarı görmekten büyük mutluluk duydum.”

“FUARA KATILMAKTAN MEMNUNİYET DUYDUM”
İlber Ortaylı: “Fuara katılmaktan memnuniyet duydum. Fuara bilhassa üniversite gençliği ve liselilerin alakası dikkat çekici. Gelecek yıllarda da bu fuarın büyüyerek devam etmesini diliyorum.”

“ŞAHANE BİR FUAR”
Hatice Kübra Tongar: “İlkler acemice olur ve bazı aksaklıklar çıkar; ama Kayseri Kitap Fuarı’nda hiç böyle bir şey görmedim. Sanki yıllardır yapılan fuar gibiydi. Bizler yıllardır TÜYAP İstanbul Fuarı ile okuyucularımızı ağırlarız. İstanbul’da okuyucuların o ışıl ışıl bakışını Kayseri halkında gördüm. Kültürel seviyenin bu denli artması çok güzel. İnsanların kitaba bu kadar ilgi göstermesi organizasyonun iyi olduğunun yansıması. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.”

“ULUSLARARASI FUAR KALİTESİNDE”
Talha Uğurluel: “Okullu çocuklar, üniversiteli gençler yazarların ve kitapların peşinde koşturuyorlar. Bu bizim özlediğimiz bir manzara. Birçok fuarda bir takım acemilikler olur; ama Kayseri Kitap Fuarı şu ana kadar gittiğim fuarlar içinde en iyi fuarlardan bir tanesi. Uluslararası bir fuar kalitesinde. Üç saat kitaplarımı imzaladım. Bu durum tamamen fuarın kalitesini ve organize edenlerin özverili çalışmasını gösteriyor.”

“HER DÜŞÜNCEDEN YAZAR VAR”
Sinan Akyüz: “İlk fuarın acemilikleri olur; ama Kayseri’de bu yok. Salonu gezdim, yazarlara baktım ve burada bir şey dikkatimi çekti. Fuarda renklilik var. Her düşünceden yazarlar katılıyor. Bu benim için çok önemli. Çünkü bu renklilik bu ülkenin coğrafyasında var. Umuyorum ki Kayseri’de bu renklilik devam eder.”

“ENDER GÖRÜLEBİLECEK BİR FUAR”
Sıtkı Aslanhan: “Hakikaten Türkiye’de ender görülebilecek güzellikte ve mükemmellikte bir kitap fuarı var. Hem yayınevleri, hem yazarlar, hem de katılımcılar açısından baktığımızda samimiyet ve iyi niyetle, bir değer katma amacıyla yapıldığı her halinden belli olan güzel bir organizasyon. İnanıyorum ki Kayseri Kitap Fuarı bu samimiyetle çıtayı daha da yükselterek Türkiye’deki birkaç fuardan birisi olacak.”

“ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN”
Hayati İnanç: “İlk olmasına rağmen büyük bir ilgi olduğunu duydum ve bizzat gelerek de şahit oldum. Aziz Kayserimiz büyüklüğünü gösterdi. Allah nazarlardan saklasın. İnşallah bereketlere, hayırlara vesile olacak. Konferansımıza ilgiyi, kitaplara olan alakayı gördüm. Birçok yerde bunları görmüyoruz.”

“ÖRNEK BİR FUAR”
Yusuf Kaplan: “Tebrik etmek istiyorum. Önemli bir iş yapılıyor. Orta Anadolu’da bundan sonra yapılacak kültür sanat ve entelektüel faaliyetlere bu kitap fuarının örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Kültür sanat faaliyetleri nasıl yapılabilir sorusunun cevabı bu fuarla verilmiş oluyor. Tüm okulların fuara gelmesi ve böyle bir organizasyonun yapılması da çok güzel. Belediye Başkanımıza ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum.”

“MÜKEMMEL BİR FUAR”
Süleyman Özışık: “Muhteşem ötesi bir organizasyon olmuş. Çok detaylı, çok güzel düşünülerek kalburüstü yazarlar ve yayınevleri getirilmiş. İlk olması ve kusursuz ilerlemesi muhteşem bir çalışmanın ürünü. Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür etmek lazım. Bu tür kültür etkinliklerinin diğer illere örnek olması gerektiğine inanıyorum. Buraya bakıp ilham alabilirler diye düşünüyorum.”

“BU FUARI GÖRÜNCE GURURLANDIM”
Aşkım Kapışmak: “Bu katılımı gördüğüm için ülkem adına gururlandırıyor. Bilginin olduğu yerde bu kadar katılım olması gurur verici. Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 18-25 yaş grubu daha çoğunluktaydı. Katılımcıların enerjik olmaları da çok önemli. Bazı yerlerde sadece bizi görmeye geliyorlar; ama buradaki kitle bilgi almaya gelmiş dinamik bir kitleydi.”

“FUARA BAYILDIM”
Balçiçek İlter: “Kayseri’deki kalabalık ve ilgi o kadar güzeldi ki, belediyemizi gerçekten kutluyorum. Hakikaten müthiş bir organizasyon. Detaylar çok iyi düşünülmüş. Çok etkilendim. Çok gelişmiş olan Kayseri’ye bu yakışırdı. Bayıldım ve içinde olmaktan da çok mutlu oldum.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KUTLUYORUM”
Bahadır Yenişehirlioğlu: “Pek çok şehirde kitap fuarına gidiyorum; ama burada gördüğüm düzen, intizam ve ilgi çok güzeldi. O yüzden çok mutlu oldum. Organizasyonlar güzel olursa insanların intibaları güzel oluyor. Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum.”

“LİGE ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN BAŞLADINIZ”
Cansu Canan Özgen: “Siz içinde olduğunuz için farkında değilsiniz; ama tüm Türkiye Kayseri Kitap Fuarı’nı konuşuyor. Fuara inanılmaz, muazzam bir ilgi var. Yürümek dahi mümkün değil. Kayseri gerçekten okuyan bir şehir olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kayseri, kitap fuarı ligine yıllardır yapılmış, marka olmuş kitap fuarlarının olduğu ligde başladı. Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39