• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSERİ’YE YENİ HAVAALANI MÜJDESİ

KAYSERİ’YE YENİ HAVAALANI MÜJDESİ
ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI FERİDUN BİLGİN:

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kayseri Havaalanı ile ilgili olarak projeler hazırlandığını söyleyerek, “Ya iç hatlar şeklinde komple yeni bir bina yapılacak ya da bütün terminal ihtiyaç olursa bir çalışmamız olacak” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kayseri Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Orhan Düzgün ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Vali Düzgün, Bakan Bilgin’in Kayseri’ye güzel müjdelerle birlikte geldiğini dile getirerek, “Kayseri’de sizleri görmek bizleri çok memnun etti. Kayseri’ye çok güzel müjdelerle geldiniz. İnşallah Kayseri ile ilgili hızlı tren projesinin hem Ankara hem de Konya hattının gerçekleşmesi bakımından bilgi vereceksiniz. Ayrıca Kayseri’nin havalimanının da son yıllarda trafiği hızla arttı. Bir milyon 700 bin yıllık yolcu kapasitesine sahip. Milli Savunma Bakanlığı’mızdan temin ettiğimiz 250 bin metrekarelik alan da Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne tahsis edildi. Gelen ve Giden Yolcu Terminalleri ile ilgili güzel projelerinizin olduğunu biliyoruz. Kayseri’ye katkılarınız için teşekkür ediyoruz” dedi. 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, hızlı tren projelerinin tamamlandığında Kayseri’nin kavşak şehirlerden biri haline geleceğini kaydederek, “Kayseri önemli ticaret ve sanayi şehirlerinden birisi. Dolayısı ile Kayseri’nin altyapı yatırımlarının gelişmişliği hem ülkemiz hem de Kayseri açısından çok önemli. Bu anlamda bizim de Kayseri açısından yürüttüğümüz önemli projelerimiz var. karayolu projelerinin yanı sıra demiryolu ve hava yolu projelerinin değerlendirilmesi amacıyla bugün Kayseri’de ziyaretlerde bulunuyorum. Önceliğimiz Kayseri’yi İstanbul ve Ankara’ya bağlayacak olan hızlı tren projelerinin gelişmeleri ile ilgili olarak bir projenin çalışmalarını başlattık. İnşallah 2016 yılı sonuna kadar projeleri bitirip ihale hazırlık çalışmaları yapacağız. Biran önce yapımını gerçekleştireceğiz. Amacımız Sivas’a, Erzincan’a, Doğu’ya giden hat inşallah tamamlandığında Kayseri’de de paralel olarak aynı zamanda hizmete girmesi. Böylelikle Kayseri sadece Ankara’ya değil oradan İstanbul’a, şuan yapımını devam ettirmekte olduğumuz Bursa’ya, yine çalışmaları devam eden İzmir hattına da bağlanmış olacak. Öbür taraftan Sivas ve Erzincan hattı üzerinden Doğu’ya da bağlanmış olacak. Bu projeleri genel hatlarıyla değerlendirdiğimizde 2023 Türkiye’nin vizyonunda Samsun’dan Antalya’ya, Edirne’den Kars’a bu hatları entegre ettiğimizde inşallah ülkemiz hızlı tren ağlarıyla büyük bir imkana kavuşmuş olacak. Demiryolu projelerine bu anlamda önem veriyoruz. Kayseri’de bütün bu projelerimiz bittiğinde kavşak şehirlerden biri haline gelecek” ifadelerini kullandı.
Kayseri’de yeni iç hatlar terminali ya da komple yeni bir terminal projelerinin olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, “İki değişik alternatif üzerinde bakıyoruz. İşin fizibilitesi ve ekonomisi yönüne ve Kayseri’nin özellikle turizm yerli ve yabancı yolcu açısından geleceğe yönelik geleceğe göre kapasitelerini değerlendirdiğimizde nasıl bir proje ile yaklaşmamız çalışmalarımızdan sonra ortaya çıkacaktır. İki ayrı değerlendirmemiz var. Bu askeriyeden devraldığımız araz kısmını komple yeni bir iç hatlar terminali yapıp mevcut yeri tamamen dış hatlara çevirecek şekilde alternatifimiz var. Diğeri de bu ihtiyacı karşılamayacak olursa komple yeni bir sıfırdan terminal değerlendirecek bir konsept. Dediğim gibi ya iç hatlar şeklinde komple yeni bir bina yapılacak ya da bütün terminal ihtiyaç olursa bir çalışmamız olacak” şeklinde konuştu.
Ziyaretin anısına Vali Düzgün, Bakan Bilgin’e Kayseri’nin simgelerinden olan ‘Saat Kulesi’ takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39