• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

KAYSERİYİ UÇURACAK ERCİYES KAPADOKYA EL ELE

KAYSERİYİ UÇURACAK ERCİYES KAPADOKYA EL ELE
Erciyes ve Kapadokya'nın güçlerinin birleştirilmesi...

Erciyes ve Kapadokya'nın güçlerinin birleştirilmesi ve bu birliktelikle bölgenin turizm pastasından daha fazla pay almasına yönelik Erciyes-Kapadokya Çalıştayı Nevşehir'de yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes ve Kapadokya'nın birlikte olmasından müthiş bir sinerji doğacağını söyledi. Başkan Özhaseki, Ankara-Kayseri hızlı tren hattı ile ilgili yeni bir gelişmeyi de ilk kez açıkladı. 


Geçen yıl Kasım ayında Kayseri'de yapılan Erciyes-Kapadokya Çalıştayı bu kez Nevşehir'de gerçekleştirildi. Çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Ahmet Erdal Feralan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, akademisyenler ve turizm işletmecileri katıldı.


Çalıştayın açılışını yapan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, toplantıda Kapadokya ve Erciyes değerlerini bütünleştirerek bölgeyi nasıl bir ortak turizm pazarı haline getirebiliriz sorusunun cevabının verileceğini söyledi. Kapadokya, Erciyes ve Kayseri'yi tanıtan kısa filmlerin de gösteriminin yapıldığı çalıştayda daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün söz aldı. Nevşehir ve Kayseri'nin çok yakın iki bölge olduğunu belirterek, ortak çalışmalarla gelen turistlerin her iki bölgede de ağırlanabileceğini dile getirdi.


"BİRLİKTEN MÜTHİŞ BİR SİNERJİ DOĞAR"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise 'Kayseri turizmden nasıl istifade eder' diye yola çıktıklarında en büyük değerin Erciyes olduğunu gördüklerini ve bu doğrultuda 10 yıldır Erciyes'e emek verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Erciyes'e şu ana kadar 150 milyon avro harcadıklarını ifade eden Özhaseki, "Alt yapı, mekanik tesisler, pistler ve yolları bitirdik. Bizim yapacaklarımız tamamlandı" dedi. Bu yola çıkarken turizmden istifade edilmesi noktasında sadece Erciyes'i düşünmediklerini ve destekleyen yan unsurları da dikkate aldıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, Kayseri'deki turizm değerlerinin yanı sıra destekleyecek en önemli unsurun Kapadokya olacağını kaydetti. Başkan Özhaseki, beraber olunduğunda müthiş bir sinerji doğacağını dile getirdi.


HIZLI TREN İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes-Kapadokya Çalıştayı'nda Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Öncelikle Antalya hattına değinerek, Ulaştırma Bakanlığınca açıklanan Antalya'dan Kayseri'ye uzanacak hızlı tren hattının Nevşehir'i de içine alacağı için bu bölgeyi olumlu etkileyeceğini belirten Başkan Özhaseki, daha sonra Ankara hattı ile ilgili bir gelişmeye dikkat çekti. Ankara-Kayseri hızlı tren hattının Yap-İşlet ile yapılabileceğini ifade eden Özhaseki, "Yap-İşlet ile ihaleye çıkılacak olursa bunu yapmak isteyen müteşebbisler Nevşehir üzerinden Kayseri'ye ulaşmak istiyorlar. Bunu yapmak isteyen grup bakanlığa tekliflerini bu şekilde götürecek" diye konuştu. Erciyes'teki termal su ile ilgili çalışmaya da değinen Başkan Özhaseki, Enerji Bakanlığı'ndan uzmanlar bir süredir çalıştığını ancak kar yağışı nedeniyle çalışmaların tamamlanmadığını belirterek, "Büyük ihtimalle 1500-2000 metrelerde sıcak su bulunacak. Bulduğumuzda Erciyes farklı bir ortama daha girecek" dedi.


Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de konuşmasında Kapadokya ve Erciyes'in her iki ilin ortak değeri olduğunu söyledi. Bu iki değerin iyi kullanılması gerektiğini ifade eden Ünver, ortak çalışmalarla projeler geliştirilebileceğini kaydetti.


TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ise, Erciyes ve Kapadokya değerlerinin birleştirilmesinin hayırlı bir iş olacağını söyledi. Yakut, hızlı tren ve diğer projeler konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.


Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Erdal Feralan da Kapadokya ve Erciyes'in birlikte hareket etmesinin bölgeye çok önemli getirileri olacağını dile getirdiler.
Kapadokya-Erciyes Çalıştayı'na katılarak söz alan ilçe belediye başkanları ve turizmciler de görüşlerini dile getirerek, bölge turizminin gelişmesine yönelik öneriler sundular.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39