• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Kayso Başkanı Boydak ve Sanayicilerden Mehmet Özhaseki’ye Teşekkür

Kayso Başkanı Boydak ve Sanayicilerden Mehmet Özhaseki’ye Teşekkür
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısıkonferans salonunda yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki’ninkonuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere merkez ilçe belediye başkanları, KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, meslek komitesi üyeleri, kadın girişimciler ve genç girişimciler kurulu üyeleri katıldı.

unnamed-(2)-005.jpg

Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, meclis toplantısına katılımlarından dolayı Başkan Özhaseki’ye teşekkür ederek, Kayseri’de ki gelişmelerin herkes tarafından görüldüğünü ve bilindiğini, yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirlerin de bu hizmetleri takdirle karşıladıklarını ve örnek gösterdiklerini söyledi. 

Özhaseki’nin birçok projede sorumluluk alarak Kayseri’nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Okandan, “Sayın Başkanım, en önemlisi de şehrimizde altını çizerek söylemek istiyorum, birliğin, beraberliğin ve huzurun inşasında ki katkılarınızı takdirle karşılıyoruz. Göstermiş olduğunuz başarıların ulusal ve uluslararası arenada da artarak devam etmesini diliyoruz. KAYSO’da görev aldığımız günden beri bizleri yalnız bırakmadınız. Şehrimizi ve sanayimizi en iyi şekilde temsil etme konusunda ki çalışmalarımızda daima yanımızda oldunuz, bunlar için ne kadar teşekkür etsek azdır. Önümüzdeki dönemde sizlere sanayicilerimiz adına sağlık, sıhhat ve üstün başarılar temenni ediyor saygılarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, meclis toplantısına katılımlarından dolayı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti.Piyasalarda bir takım dalgalanmalar yaşandığını ancak bu dalgalanmaların sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yaşandığına dikkat çeken Boydak, “Bu dalgalanma Türkiye ile birlikte tüm gelişmekte olan ve daha az gelişmiş ülkelerin tamamında yaşanmaktadır. Bu gün bütçe verileri açıklandı gayet güzel gitmekte. Makro ekonomik dengelerimizde en ufak bir problem görünmemekte. Ocak ayında nerede ise dört milyara yakın bütçe fazlası verilmiş durumda. Biz bu gidişatı gayet normal bulmaktayız. Cari işlemler açıklarımız aşağı doğru gitmekte. İhracatta hızlı bir artış söz konusu değil ancak oda EMTİA fiyatlarının aşağı gelmesi ile sattığımız ürünlerin birim fiyatlarının aşağı düşmesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

Kayseri’de ki gidişatı gayet makul bulduklarını, bir takım iniş çıkışlar olduğunu ancak genel fotoğrafa baktıkları zaman sanayinin geleceğinden bir endişelerinin olmadığını ifade eden Başkan Boydak, 

“Yerel yönetimlerimizin de desteği ile Kayseri, sadece bir sanayi şehri olmaktan çıktı.

Sanayiciler olarak biz bunu çok arzu ediyorduk. Şehirlerin sadece bir yönü ile öne çıkması doğru değil. Orada yaşayan insanların daha farklı ihtiyaçlarının da giderilmesi gerekiyor. Kayserimiz artık sosyal yönden, turizm yönünden ve sağlık yönünden bölgemizin lokomotifi haline geldi. Tam 12 vilayet Kayseri’den nemalanıyor ve işini Kayseri ile görmeye başlıyor. Buna da çok teşekkür ediyoruz” dedi.Rakamlar zaman zaman az görülse de ihracatta Kayseri’nin istikrarlı bir gidişata sahip olduğunu açıklayan Boydak, bu konuda katma değeri daha yüksek ürünler üreterek daha iyi rakamları yakalayacaklarını ancak zaman zaman toparlanma dönemlerine ihtiyaçları olduğunu, 2015 yılını da toparlanma yılı olarak gördüklerini belirterek, 2016 yılından itibaren hızlı bir büyüme dönemine girmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Kayseri’ye ve işadamlarına katkılarından dolayı Mehmet Özhaseki’ye de teşekkür eden Başkan Boydak, “Lider sonradan olunmuyor, lider doğuluyor. Biz sizi öyle gördük. Görev döneminizde parti farkı gözetmeden her vatandaşımızın hizmetlerini yapmış olduğunuza da şahidiz. Bundan sonraki süreçte size üstün başarılar diliyoruz. Sanayiciler olarak size çok teşekkür ediyoruz. Şehrimizin çehresinin değişmesine büyük katkı sağladınız. Belki içinde yaşarken çok anlamıyoruz ama şehir dışına yada yurt dışına çıktığımızda şehrimizin ne kadar avantajlı ve yaşanabilir bir kent olduğunu daha net Özhaseki Başkanın sanayinin OSB’lere taşınmasında büyük katkıları olduğunu da vurgulayan Başkan 

Boydak, Kayseri’deki üç OSB’nin ve Serbest Bölgenin Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile inkişaf ettiğini, Özhaseki’nin bundan sonraki süreçte de 21 yıllık görev döneminde olduğu gibi Kayseri’yi en güzel şekilde temsil edeceklerine inandıklarını belirterek, yeni görev döneminde üstün başarılar Son olarak kürsüye gelen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki, meclis toplantısına davetlerinden dolayı KAYSO Başkanı Mustafa Boydak’a teşekkür etti. 

Yaklaşık 21 yıllık görevini iç huzuru ve gönül rahatlığı ile teslim ettiğini açıklayan Özhaseki, mesleğinde zirve olabilecek bir yerde görevi bıraktığını, belediyecilik defterini alnının akı ile kapattığını, gözünü yumduğu zaman vicdanını rahatsız eden bir konu olmadığını belirterek, görevi bıraktığı Mustafa Çelik’inde bayrağı aldığı yerden daha yukarılara taşıyacağından emin olduğunu söyledi.    Şehircilik anlamında Kayseri’de üzerlerine düşen her şeyi hakkı ile yaptıklarını ifade eden Özhaseki, şehri en az 50 yıllık su rezervine kavuşturduklarını, altyapı ve yol sorununun kalmadığını ve 900’e yakın park yaptıklarını belirterek, bu gün Kayseri’nin batıdaki şehirlerden hiçbir eksiğinin olmadığını Erciyes Dağında üç- dört ay içerinde termal suya ulaşacaklarını açıklayan Özhaseki, raylı sistem projelerinin devam ettiğini, Hava İkmal’i taşıma konusunda prensipte anlaştıklarını, Sahabiye’de iyi bir noktaya geldiklerini ve bu bölgeyi iş merkezi yapmak için 12 ayrı mimarlık bürosunun çalışma Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığını devralan Mustafa Çelik’in tüm bu projelerin altından kalkacağına inandığını ve kendisinin de bu konuda destek olacağını ifade eden Özhaseki, Ankara’ya gitme durumunda da Kayseri’nin gözü ve kulağı olacağını, elinden gelen her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39