• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK:

KAYSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK:
KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak Mayıs ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Kayseri’ye dışarıdan yatırımcı çekilmesi gerektiğini belirterek, “Sadece hayırseverlikle öne çıkmayalım.
İş ortamının iyi olduğu bir Kayseri ile öne çıkalım. Hayırseverlik zaten bizim asli görevimiz onu yapacağız ama zenginleşmek için Kayserimize dışarıdan da yatırım çekmemiz lazım. Kayseri’nin yatırım ortamı Türkiye ortalamasının üzerindedir ve Kayseri’ye yatırım yapan yatırımcı pişman olmaz” dedi.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 29 Mayıs 2012 tarihinde Odamız toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyelerimiz katılırken, Kayseri Serbest Bölge Müdürü Necdet İnal konuşmacı olarak katıldı.
Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, geçtiğimiz günlerde Pınarbaşı İlçesinde meydana gelen elim olayda hayatını kaybeden polis memuruna Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek meclis toplantısını açtı.
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, hafta sonu yapılan OSB Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, yeni dönemde de yönetimin görevlerini layığı ile yerine getireceklerine inandıklarını söyledi.
Kurumlar vergisinin açıklandığı ve yine listenin tamamen sanayicilerden oluştuğunu açıklayan Başkan Boydak, sanayicileri kutlayarak, “hem kurumlar vergisi hem de gelir vergisine baktığımız zaman Kayseri’nin yükünü sanayiciler taşıyor. Bundan memnunuz. Çalışıp üretmek, ihracat yapmak, istihdam oluşturmak güzel bir olgu. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ sözü bizim rehberimiz. Bu söz çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Listelerin hepsinde de sanayicilerimiz en önde koşmaktalar. Bundan ben gurur duyuyorum. Bunun bize yüklediği bir sorumlulukta var. Bizim çarklar yavaşlarsa Kayseri yavaşlar. Bununda bilincindeyiz” dedi.
Yurt dışı ile bağlantılı çalışan ve üretimlerinin ciddi bir kısmını yurtdışına gönderen firmalar için serbest bölgenin ciddi avantajlar sunmakta olduğuna değinen Başkan Boydak, Boydak Grubu olarak kendilerinin de serbest bölgeye yeni ilave yatırımlar yapacaklarını ve elektrik-elektronik sektöründe üretime başlayacaklarını, üyelerinin de buranın avantajlarını tekrardan gözden geçirmelerinin kendilerinin yararına olacağını söyledi.
Türkiye’nin yakın komşularında yaşanan olumsuzlukların devam ettiğini ancak Türkiye’nin dış politikası açısından daha da kötüye gitmemesinin sevindirici olduğunu açıklayan Başkan Boydak, ekonomik konuların tartışılmaya devam ettiğini, özellikle gelişmiş ekonomilerde bir miktar durağanlık beklendiğini ve bunun Türkiye’ye de yansıyacağını belirterek, bu konuda ülkemizde zaten bir takım tedbirler alındığını, bu dönemde dikkati elden bırakmamak gerektiğini belirtti.
Haziran ayında dünya ekonomilerinde büyük olumsuzluklar beklendiğine dair bir takım haberlerin yayıldığına dikkat çeken Başkan Boydak, verilerin ortada olduğunu, Türkiye açısından böyle bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını, yabancı piyasalarda da çok fazla dikey inişler beklemediklerini söyledi.
Boydak, geçtiğimiz hafta bayram havasında bir TOBB Genel Kurulu yaptıklarını, Türkiye’nin dört bir tarafından katılım olduğunu, mensubu oldukları camianın ne kadar geniş ve ne kadar etkin bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha görmüş olduklarını söyledi.
Yine geçtiğimiz günlerde bankalar birliği yönetim kurulunun Odamızda yapıldığını ve10’a yakın bankanın genel müdürlerini Kayseri’de ağırladıklarını açıklayan Boydak, iş dünyasının finans sektörü ile çok yakın çalışması gerektiğini, bununda iş hayatına pozitif etkiler sağlayacağını belirterek, bankacılık sektörünün iş dünyasının olmazsa olmazlarından olduğunu, Oda olarak bankacılık sektörü ile çok yakın münasebetler içerisinde olduklarını aktardı.
Kayseri’ye dışarıdan yatırımcı çekilmesi gerektiğine değinen Boydak, “Sadece hayırseverlikle öne çıkmayalım. İş ortamının iyi olduğu bir Kayseri ile öne çıkalım. Hayırseverlik zaten bizim asli görevimiz onu yapacağız ama zenginleşmek için Kayserimize dışarıdan da yatırım çekmemiz lazım. Kayserimizin lojistik olarak, eleman kalitesi olarak, altyapı yatırımları olarak çok ciddi avantajları var. Tabi burada görev sadece Sanayi Odası ya da Ticaret Odası ile bitmez. Şehrimizde artık topyekûn olarak görüş birliğinde olmamız gerekiyor. Yakın zamanda çok önemli bir boya markası İncesu OSB’ye yatırım yaptı. Böyle örnekleri çoğaltmalıyız. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte yatırım ortamını her gittiğimiz yerde söylememiz lazım. Kayseri’nin yatırım ortamı Türkiye ortalamasının üzerindedir ve Kayseri’ye yatırım yapan yatırımcı pişman olmaz” şeklinde konuştu.
İhracat rakamlarının çok istenilen boyutta olmadığını, bunda da dünya hammadde fiyatlarında yaşanan düşüşün etkili olduğunu açıklayan Başkan Boydak, Mayıs ayı ile ihracatta temponun biraz daha yükselmesi gerektiğini, istihdam rakamlarında çok hızlı büyüme olmasa bile geriye doğru gidiş olmadığını, markalaşma çalışmalarında da gayretlerin devam ettiğini belirterek sözlerini tamamladı.
Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Serbest Bölge Müdürü Necdet İnal bölge hakkında meclis üyelerine bilgiler aktardı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39