• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

KAZA SÜSÜYLE TÖRE İNFAZI!

KAZA SÜSÜYLE TÖRE İNFAZI!
Diyarbakırlı Mürvet, bir düğünde gördüğü gence kaçtı. Ancak tekrar baba evine döndü. Pazartesi günü de ölü bulundu. Kardeşi Kazayla vurdum dedi. Fakat köylülere göre olay töre infazıydı
Diyarbakır'da, bir tarlada cesedi bulunan 22 yaşındaki Mürvet Acar'ın ölümünde, töre infazı şüphesi ağırlık kazandı. Mürvet Acar 22 yaşındaydı. Ergani'ye bağlı Kavaklı köyünde 2 ağabeyi, 12 yaşındaki erkek kardeşi ve anne-babasıyla yaşıyordu. Pazartesi günü, köye 2 kilometre mesafedeki tarlalarında cesedi bulundu. Köylülerin ihbarıyla olay yerine giden jandarma, genç kızın tüfekle vurulduğunu belirledi. Ceset otopsi için hastaneye götürülürken soruşturma kapsamında, baba ve iki ağabeyinin ifadesine başvuruldu. Bu sırada 12 yaşındaki erkek kardeşi de jandarmaya giderek teslim oldu. Çocuk, ablasıyla tarlaya gittiklerini, tarlada yılan olduğu için yanına aldığı tüfeğin yanlışlıkla ateş alması sonucu da ablasını vurduğunu söyledi. İfadesi alınan baba ve ağabeyler de sabah abla ile kardeşin tarlaya gittiğini, gerisini bilmediklerini anlatınca savcılık sorgusunun ardından baba ve oğulları serbest kaldı.

KÖY DÜĞÜNÜNDE ÂŞIK OLDU
Ancak köylüler, Mürvet'in ölümünün kaza değil infaz olduğuna inanıyordu. İddiaya göre, genç kızı ölüme götüren süreç, geçen ay köylerindeki bir düğünde başlamıştı. Genç kız, burada düğün çalgıcısı M.K. ile tanıştı. Birbirlerine âşık olan ancak evlenmelerine izin verilmeyeceğini düşünen ikili, 3 gün sonra kaçtı. Mürvet'in ailesi duruma sert tepki gösterdi. Aracılarla M.K.'nin ailesine, kızlarının gönderilmesi için baskı yapmaya başladı. Genç adam da tehditlerden korktu ve 15 gün önce Mürvet Acar'ı köyüne geri gönderdi. Mutluluğu sadece 2 hafta süren Mürvet de ailesinin Affettik demesi üzerine normal hayatına döndü ve tarlada çalışmaya başladı. Fakat köye geldikten birkaç gün sonra cesedi bulundu. Köyde Mürvet için taziye çadırı kuruldu. Ancak ne hikmetse genç kızın 2 amcası dışında babası başta olmak üzere ailenin diğer erkekleri taziyeye katılmadı. Bu sırada köylülerden bazıları, olayın töre infazı olduğunu ileri sürdü. Hatta savcıya verdikleri ifadede M.K.'nin ailesini arayan birilerinin, Biz üzerimize düşeni yaptık. Kızı öldürdük. Şimdi sıra sizde. Siz de oğlunuzu öldürün dediğini önü sürdü.

'ŞÜPHE ÇOK AMA DELİL YOK'
Köylülerin ifadeleri üzerine savcılık ve jandarma soruşturmayı derinleştirdi. Baba ve ağabeyler yeniden savcılığa çağrılıp ifade verdi. Fakat taziyeye katılmayan baba, 2 ağabey ve ablasını yanlışlıkla öldürdüğünü söyleyen erkek kardeş ifadelerin ardından ortadan kayboldu. Ailenin şimdi de M.K.'nin peşine düştüğü öne sürüldü. Tehdit edilen gencin kayıplara karıştığı saptanırken iddialarla ifadeleri değerlendiren yetkililer ise Şüphe çok ama delil yok diyerek soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü kaydetti.

BABASI VE KARDEŞLERİ TAZİYE ÇADIRINDA YOKTU
Talihsiz kız için kurulan taziye çadırında, ablasını öldürdüğünden şüphelenilen 12 yaşındaki erkek kardeşi, ağabeyleri ve babasından iz yoktu. Köy halkının, Aile, kızın kaçtığı çocuğun yakınlarına 'Siz de oğlunuzu öldürün' dedi iddiası üzerine, savcılık harekete geçti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39