• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

KELEŞTEMUR KAYSERİ HAYIRSEVER ÜNİVERSİTESİ

KELEŞTEMUR KAYSERİ HAYIRSEVER ÜNİVERSİTESİ
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi'nde pek çok hayırseverin katkısı bulunduğunu ve bu nedenle Erciyes Üniversitesi'ne ''Hayırsever Üniversitesi'' denilmesinin yanlış olmayacağını ifade
Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, düzenlediği bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin giderek güçlendiğini ve dünyada söz sahibi olmaya başladığını kaydetti. Prof. Dr. Keleştemur, Türkiye'nin artık ileri teknolojiye ve bilgi toplumuna geçmesi gerektiğini belirterek, ''Bugün Amerika dünyada süper güç olmuşsa, bunu güçlü üniversiteleri ve araştırma merkezleri sayesinde elde etti. Eğer bir ülke güçlü olmak istiyorsa, üniversiteleri de güçlü olmalıdır. Kayseri'deki sanayi ve ekonomik canlılık, Türkiye için çok önemli.Siz sanayicilerimiz, işadamlarımız, ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. Biz de üniversite olarak araştırma, geliştirme noktasında çalışmalar yapıyoruz. Sizler, üniversitemizin gelişmesi ve güçlenmesi için elinizden gelen maddi desteği sağlıyorsunuz.



Bu nedenle Erciyes Üniversitesi, bir hayırsever üniversitesidir'' diye konuştu.

Üniversite bünyesinde kurdukları enstitü ve araştırma merkezleri hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, bu merkezlerde görev yapacak bilim insanları da yurtdışında eğitime gönderdiklerini kaydetti. Keleştemur, ''Binaları bir şekilde yaptırırsınız. Ama o binaların faydalı olması için yetişmiş insana ihtiyacımız var. Yoksa o binaları sıradan birer dershane olarak kullanırsınız ya da kapısına kilit vurursunuz.



İşte biz de bu merkezlerde çalışacak, görev yapacak bilim insanlarını yetiştirmek için yurtdışında eğitime gönderiyoruz. Burada da hayırseverlerimiz büyük katkı sağlıyorlar ve yurtdışında eğitim gören elemanlarımızın masraflarını karşılıyorlar. Yetişen bu bilim insanlarımız, kurduğumuz veya kuracağımız merkezlerde görev yapacaklar'' ifadelerini kullandı.

Yeni kurulan merkezlerden birinin Nano Teknoloji Merkezi olduğunu ifade eden Keleştemur, bu merkezde araştırmalar yapılacağını ve buradan çıkacak sonuçlardan sanayicilerin de faydalanacağını bildirdi. Türkiye'nin ilaç konusunda tamamen yurtdışına bağımlı olduğunu vurgulayan Keleştemur, ''İlaç konusunda dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmak için ülke çapında gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Biz de üniversitemizde İlaç Geliştirme Merkezi'ni kuruyoruz. Bir diğer kuracağımız merkez ise vektörlerle bulaşan hastalıkları araştıracak. Örneğin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'nı araştıracak. Hayırsever sayın Ziya Eren tarafından binası yaptırılan Genetik Araştırmalar Merkezi (GENOM) ise kök hücre ve moleküler çalışmalar yapacak. Amerika'da insanların genetik haritaları çıkarılıyor. Bu işlem orada 10 bin dolara yapılıyor.



Bu rakamı 5-6 bin dolara çektiklerinde bu uygulamayı yaygınlaştıracaklar. Bu araştırmada, kişinin ileride ne gibi hastalıklara yakalanacağı tespit ediliyor. Bu kapsamda ve bu boyutta ülkemizde tek olacak bu merkezde, yetişmiş bilim insanlarımız görev yapacak'' dedi.

Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversite bünyesinde kurdukları merkezlerin son derece modern cihazlarla da donatıldığını belirterek, ''Bizim burada kurduğumuz merkezleri gören yurtdışındaki bilim insanları, Kayseri'ye gelip bizim merkezlerimizde çalışmak istiyorlar. Bu merkezlerimizde çalışmak isteyenler için sırada bekleyenler var'' diye konuştu.



Keleştemur, Kayseri'ye has gilaboru ve hunnap bitkisi üzerindeki çalışmaların da devam ettiğini bildirdi.
Bilgilendirme toplantısına, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nurettin Okandan, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ve hayırsever işadamları katıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39