• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Kemal Kılıçdaroğlu Memur-Sen'e Yüklendi

Kemal Kılıçdaroğlu Memur-Sen'e Yüklendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memur-Sen'e ağır sözlerle yüklendi. "Bunlar sarı sendikacı AK Parti Yalakası" dedi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık olağan Meclis Grup toplantısında partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında sendikalara çattı. Hava-İş'in THY'deki eylemlerdeki tutumunu çok sert eleştiren Kılıçdaroğlu, "Tür-İş" kapatılsın dedi.

İşte CHP liderinin açıklamalarının öne çıkan başlıkları..

BİZ BEDEL ÖDEYENLERİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ
Bedel ödemek farklı bir olaydır. Tıpkı bir şehidin cephede bedel ödemesi gibi demokraside de aydınlar bedel öder. Sakın Hakan Albayrak'ı da kutluyorum. Madem Ali Akel'i kovdunuz ben de yazmıyorum dedi. Biz demokrasilerde herkesin özgürce yazabildiği bir düzeni istiyoruz.

Bedel ödeyecek aydınlar oldukça bu ülkenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok. Biz bedel ödeyenlerin her zaman yanında olacağız bizi desteklemeseler bile..

Gerilen bir toplumda geren kişinin kendisine göre bir odu oluşur. Neden sen toplumu geriyorsun? Diktatör yapına süre kazandırmak için mi toplumu geriyorsun. Kini öfkeyi atacağız sevgiyi arttıran adımlar atacağız.

Siyasi şovlar ve güiç gösterileri de demokrasilerde olmaz.. En büyük güç gösterisini yapan Hitler'di. Sen kalkıp toplumu ezerek kimse konuşmasın en güçlü benim diye yola çıkarsan sonuç alınmaz noktalara gidilir. Eğer gücünüzü özgürlükten yana koyuyorsanız ona kimse bir şey demez.

BU GERGİNLİK POLİTİKASI ÜLKEYİ GERİYOR
Medyayı yanına aldın, devleti yanına aldın.. Valisinden kaymakama kadar herkesi yanına aldın. Bu durumu her yurttaşın sorgulaması yapıldı. Vatandaşa soruluyor yüzde 46'sı sosyal güvencem yok diyor. Yüzde 57'si işinden memnun değil. Yüzde 34'ü işimden olabilirim diyor. Yüzde 59.9'u hiç tatile çıkmamış. Yüzde 70'i işinden mutsuz. Gerginliğin toplumu getirdiği noktaya bakın. Bu gerginlik politikası ülkeyi çıkmaza götürür. Ey AK Parti'li kardeşim önce bu soruyu sor vicdanında tart.

Taşeron yanında çalışan kardeşime soruyorum; 2004 yılında ben Başbakanlık aylığımla geçinemiyorum şirket kurdum diyor. 9 bin lira ile geçinemiyor sen 600 liraya hayat kavgası veriyorsun. Sorgula hayatı sorgula, benim hayatım niye böyle diye sorgula.. Ben sorarsam başıma bir şey gelir mi diye korkuyorsun. Bu ülkenin insanı cesur olmak zorundadır. Uşak'ta önümü kestiler 8 kilo buğdağla 1 litre mazot alıyoruz diyorlar. Ne olacak bu memleketin hali diye soruyorlar. Bu düzen böyle gidecek olursa mağdur olacak olan sensin. Ekonomi iyi yolda ama memur zam isteyince Yunanistan oluruz diyorlar. Demek ki ekonomi iyi değil niye milleti kandırıyorsun. Terörden daha fazla can kaybettiğimiz bir şey var iş kazaları: 10 bin 804 kişi iş kazasında can verdi son 10 yılda..

SENDİKALARA TEPKİ
Şimdi sendikaya üye olursan başına gelir.. Sendikaya üye olursam işten atılırım diyor..

Hava-İş oturdu hakkını istediler 2 tane şey yaptılar. Bir teklifle grevi yasakladılar. Ne demişlerdi ne yaptılar. Ne dedim Ak Parti iki yüzlü bunu herkesin görmesi lazım. Cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir. Siz demokrasi dedikçe yanınızda CHP olacaktır. Öyle uydurma bir şey yaptılar ki, sendika hakkı verdiler ama grev hakkı yok. Gittiler memur sendikaları Hakem Heyeti'ne.. Memur-Sen'in seçtiği memurların aleyhine oy kullandı. Bu iftiradır falan diye bağırdı. Bu temsilci bir açıklama yaptı. Bizim oylarımızın rengi bir sonuç değiştirmiyordu. Onun için de 4+4'e oy verdik. Nedir bu emanete hıyanet etmektir. Sen orada memurun hakkını savun diye gönderildi. Senin sarı sendikaların seni görevlendirdiği için böyle iki yüzlü politika izliyorsun. Önce size bağlı olan çalışanların yanında olacaksınız.

İşçilerinin parasıyla son model arabalara binen kişiler bunlar.. Sendikcılıkla alakaları yok. Demokrasiye bakın, anayasal güvenceye bakın. SMS'le işinize son veriliyor. Nasıl aydınların üzerinde bir baskı varsa aynı baskı sendikaların da başında var.

TÜRK-İŞ KAPATILSIN
Türk-İş'in internet sitesine girdim Hava İş greviyle ilgili bir şey var mı diye. Baktım hiç bir şey yok. E bence artık orayı kapatsınlar. 305 kişinin işine mi son verdiler. Onlar bu ülkenin yurttaşları için mücadele ediyorlar. Onlar emin olsun CHP onların yanındadır.

ÇÖZÜMÜ HEP BERABER ÜRETMELİYİZ
Yarın Başbakan'la bir araya geleceğiz. CHP her zaman çözüm üreten bir partidir. CHP bu ülkenin tüm sorunlarını çözmek için yola çıkar. Biz yeni bir açılım yapmıyoruz, çözüm önerisi getiriyoruz. Neden bir soruna odaklanıp bu sorunu çözmüyoruz. Bu sorun çözülsün mü çözülmesin mi? Şöyle çözülsün diye bir dayatmamız da yok. İyi niyetle gidiyoruz. Bu ülke sorunu çözecek yetenektedir. Niye bir araya gelmiyoruz. Eğer bir toplum beraber hareket etmeyi beceremeiyorsa geleceğinden korkmamız gerekir. Beraber çözmeliyiz bunu. En büyük tehlike toplumun kendisini çaresiz hissetmesidir. O yüzden aydınalra çağrı yaptım. O yüzden kanaat önderlerine çağrı yaptım. Bir araya geleceğiz, konuşacğız ve çare üreteceğiz. Kime gittiysek aynı şeyi söylüyor. Bu sorun artık bitsin. Gerginlik politikası değil, insancıl politika üretmeliyiz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39