• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA YAPILAN SALDIRI

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA YAPILAN SALDIRI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın Ukrayna ile ilgili tutumuna ilişkin yaptığı açıklamada,

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın Ukrayna ile ilgili tutumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Tabi biz toplantılarımızı yapabiliriz ama Türkiye'nin Rusya Federasyonu ile olan stratejik bir işbirliği stratejik derinliği ben herhangi bir risk yaşayabileceğimiz kaygısında değilim" dedi. 
Bir dizi ziyaret için Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, Rusya'nın Ukrayna'nın doğalgaz faturasını ödememesi durumunda doğalgazı kesebileceğine ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Yıldız, şunları söyledi:
"Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Putin'in gerek Sayın Başbakanımız ile gerekse Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet başkanlarına yazmış olduğu bir mektup var. Bu mektup şunu söylüyor; 'Eğer önlemleriniz varsa alın, Ukrayna ile alakalı yapılabilecek bir icraat varsa bunu yapın ve ben şuanda gazı satıp da tahsil edemediğim bir ülke var. Onunla alakalı belki bir yardımda bulunabilirsiniz. Bulunmadığınız takdirde belki ilerde bazı sıkıntılar doğabilir.' Şuana kadar Rusya Federasyonu Ukrayna'ya yaptığı bir kısım kolaylıklardan bahsediyor. Tabi bunlar üzerine enerji bakanlarını ve ekonomi bakanlarının da toplanıp, bu tavsiye çerçevesinde bir icraat bir eylem planı hazırlamaları üzerine de o cümleleri kuruyor. Tabi biz toplantılarımızı yapabiliriz ama Türkiye'nin Rusya Federasyonu ile olan stratejik bir işbirliği stratejik derinliği ben herhangi bir risk yaşayabileceğimiz kaygısında değilim. Hem Rusya Federasyonu Türkiye'nin hem de Türkiye Rusya'nın önemli ve kritik noktalarına hep nezaket göstermiştir şuana kadar. Bildiğiniz gibi biz toplam elektrik üretiminin hemen hemen yarısını doğalgazdan, ithal ettiğimiz doğalgazın yarısını Rusya'dan, onun da yarısını batı hattından yani yüzde 12.5'lik kısmını Türkiye'nin Romanya ve Bulgaristan üzerinden genel hat üzerinden tamamladığını görüyoruz. Ukrayna'ya burada yaptırılabilecek herhangi bir yaptırımın aslında zımnen ve dolaylı olarak Türkiye'ye karşıda bir sonuç doğurabileceğini biliyoruz. Rusya Federasyonu'nun tercih edebileceği bir şey değildir bu. Onlar da bu konuda son derece istekliler. Çünkü biz aldığımız doğalgazın parasını anında ödüyoruz ve bunları tabii ki hibe yollu almıyoruz. Türkiye'nin arz güvenliğinin yüzde 12.5'ine karşı gelen bir noktada Rusya Federasyonu'nun bu konuya nezaket göstereceğine inanıyorum. Benim inancım şudur ki; 'Avrupa Birliği üyesi ülkeler, enerji bakanları ile beraber belki de bizim de bulunacağımız bir toplantıda, bunları enine boyuna alıp, konuşup, detaylandırıp bir eylem planı hazırlayacak olmalarıdır.' Tabii ki Avrupa'ya giden boru hattı, Türkiye genelinden daha büyük ve kapasitelidir. Bundan daha fazla etkilenecek olan da, tabii ki Avrupa'dır. Önümüzdeki süreci dikkatle takip edelim. Biz konunun üzerindeyiz ve Rusya ile ilişkilerimiz son derece iyi bir şekilde devam etmektedir."

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA YAPILAN SALDIRI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yapılan yumruklu saldırıyı da değerlendiren Yıldız, "Bunu bizzat yaşayan birisi olarak söylüyorum. Böyle bir saldırıyı kınıyorum. Kesinlikle yanlış buluyorum. Ana muhalefetin bir genel başkanına yapılan saldırının, aslında demokrasiye yapılan bir saldırı olduğunu da açıkça söylemem lazım. Hiçbir şekilde tasvip edilemez. Hangi gerekçe ile olursa olsun tasvip edilemez. 'Benim canım sıkıldı, sana bir tane yumruk atayım' böyle bir şey yok. Bize de duruşunu beğenmediği için yaptığını söylemişti arkadaşlar. O yüzden ben bununla alakalı yaptırımların, bir caydırıcılık gerektiği kanaatindeyim. Bununla alakalı arkadaşlarımız çalışma yapacaklar" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39