• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

KESİK EL CİNAYETİNİN KATİLLERİ KAYSERİ'DE YAKALANDI

KESİK EL CİNAYETİNİN KATİLLERİ KAYSERİ'DE YAKALANDI
Geçtiğimiz Ocak ayında Kandıra yolunda cesedi bulunan Nuran Dutlu’nun katil zanlıları olarak aranan Muhammet Yıldız ve sevgilisi Sertaç Özer Kayseri’de yakalanarak Kocaeli’ye getirildi.

Kocaeli’nin İzmit ile Kandıra ilçelerini birbirine bağlayan D650 karayolunun Çayırköy mevkiinde, geçtiğimiz 22 Ocak tarihinde bir hurdacı çuval içerisinde bir kadın cesedi olduğunu fark ederek Jandarma ekiplerine haber vermişti. Jandarma ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından cesedi Asri Mezarlık Morgu’na kaldırmış, burada genç kadının dövülerek öldürüldüğü ve kimliğinin saptanamaması için ellerinin kesildiği belirlenmişti.

Kimliği yaklaşık 15 gün sonra tespit edilen Nuran Dutlu’nun katil zanlıları, Kocaeli İl Jandarma İstihbarat ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucu Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer olarak belirlenmişti. Aradan geçen süre içerisinde olayla ilgili başka şüpheliler de yakalanmış ve şüphelilerin verdiği ifadelerden katil zanlısı Muhammet Yıldız’ın, 21 yaşındaki Nuran Dutlu’yu banka hesabındaki yüklü miktardaki para sebebiyle öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Daha önce yapılan operasyonlarda cinayette adı geçen 8 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi tutuklanırken 6’sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Cinayetin asıl failleri olarak her yerde aranan Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer ise Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ekipleri tarafından Kayseri’de yakalandı. Şahısların üzerinden çok sayıda sahte kimlik çıktığı ve bu kimliklere Jandarma ekipleri tarafından el konulduğu öğrenildi. Zanlılar sorgulanmak üzere sabah saatlerinde İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Edinilen bilgi ve iddialara göre, katil zanlısı Muhammet Yıldız ifadesinde, Nuran Dutlu’yu Bursa’da bulunan bir evde öldürdüğünü ve genç kızın ellerini de bu evde kestiğini itiraf etti. Kestiği elleri nereye saklayacağını bilemediğini anlatan Yıldız, önce aklına elleri üzerine kireç dökerek gömme fikrinin geldiğini ancak çok riskli olacağı için evde bulunan ekmek bıçağı ile 21 yaşındaki Nuran Dutlu’nun ellerini küçük parçalara bölerek tuvalete attığını ve sifonu çektiğini söyledi. Muhammet Yıldız ve sevgilisi Sertaç Özer’in Türkiye'nin çeşitli illerine giderek bir süre kaçak hayatı yaşadığı belirtildi.

Katil zanlısı Muhammet Yıldız ve sevgilisi Sertaç Özer’in Kayseri’de iş bularak buraya yerleşmeyi planladıkları ve Kayseri’de bir ev kiraladıkları öğrenildi. Evin yerini tespit ederek teknik takip altına alan Jandarma ekipleri, zanlıları evlerine gittikleri sırada kıskıvrak yakaladı. Jandarma’da ki ifadelerinde tüm suçlarını itiraf eden katil zanlıları Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer, İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yapılacak işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39