• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

KESOB Başkanı Ahmet Övüç:

KESOB Başkanı Ahmet Övüç:
"Esnaf ve sanatkarlar olarak gücümüz yettiği kadar çalışacağız"

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) ve Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen seminer ile merkez ve ilçe esnaf oda başkanlarına 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun' hakkında bilgi verildi. 


KESOB'ta düzenlenen seminere, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçaldı, SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Türkoğlu, merkez ve ilçe esnaf oda başkanları katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan KESOB Başkanı Ahmet Övüç, "6736 sayılı kanun çıktığından bu tarafa bizler takip ediyoruz ama sizlerle bunu görüşmek ve birinci ağızdan yapılması gerekenleri dinlemek istedik. Bizler elimizden geldiği kadar sizleri bilgiyle donatırsak sizlerin de bu hadiseyi rahatlıkla üyelerinize anlatacağınızı umuyoruz. 3 tarafı denizlerle çevrili, 4 tarafı düşmanlarla çevrili bir memlekette yaşıyoruz. Bu vesile ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na da ihtiyacımız var, Vergi Dairesi’ne de ihtiyacımız var. Akşam yatağımızda rahat yatıyorsak bunun bir bedeli var. Gece vakti bizleri emniyet güçleri koruduğu için rahatça yatıyoruz. Hudutlarımızdan düşman bu tarafa akmıyorsa askerlerimizin beklentileri var. Allah bir daha 15 Temmuz gibi bir hadise ile bizleri karşı karşıya koymasın. Çok zorluklar çekildi ve halende devam ediyor. Bu hadise uzun müddette üzerimizden atamayacağımız bir konudur. Ekonomide sıkıntı var. Diğer konularda sıkıntı var. Dış düşmanlarımız hiç durmuyor. Bu şeyler bedelle ödeniyor. Esnaf ve sanatkarlar olarak gücümüzün yettiği kadar çok çalışacağız. Devletimize fazla vergi ödeyeceğiz ki, bu memleket beklensin ve düşman 4 kanattan bize saldırmasın. Ekonomisi güçlü olan ülkelerin hiçbir zaman başına böyle şeyler gelmez" ifadelerini kullandı.
Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçaldı da, "Bugün burada 6736 sayılı kanunun yeniden yapılandırma adı altında tanıtılmasının sunumunu yapacağız. Bu esnaflarımıza yönelik bilgilendirme sunumu olacak. Biz kanunun yayınlandığı tarihten itibaren 1 aydır bu yasayı anlatmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile ilimiz içerisindeki sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek yasayı anlatıyoruz. Mükelleflerimize bire bir ulaşarak anlamaya çalışıyoruz. Temennimiz, bütün mükelleflerimizin bu yasanın sağlamış olduğu faydalardan azami ölçüde faydalanmalarıdır. Amacımız yasanın avantajlarını sizler aracılığı ile bütün esnaflarımıza ulaştırmaktır. Küçük esnaf bizim için çok önemlidir. Verginin büyüğü ve küçüğü yoktur. Herkes kazancı noktasında vergisini öder" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Sezer Sarı ve SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Türkoğlu tarafından 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun' hakkında esnaf oda başkanlarına sunum yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39