• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

KESOB BAŞKANI ALAN SÜPER KUPADAN UMUTLU

KESOB BAŞKANI ALAN SÜPER KUPADAN UMUTLU
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, U 20’ye beklenen ilginin olmadığını ama 11 Ağustosta Kayseri’de Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçından umutlu olduğunu söyledi. Alan, “U 20’de beklenen ilgi olmadı ama Kayseri adına Süper Kupa'dan umutluyuz” dedi.

Kayseri’nin son yıllarda tam bir spor şehri olduğunu, U 20’nin Kayser’deki ayağının güzel geçtiğini ama seyirci yönünden biraz fakir kaldığını belirten Mustafa Alan, “Son yıllarda Kayseri gerçekten spor şehri oldu. Özellikle geçtiğimiz günlerde oynanan U 20’nin Kayseri’deki ayağı çok güzel geçti ama seyirci yönünden biraz fakir oldu. Katılım oranı düşüktü. Taraftarların takımı olmaması, şehir takımı olmaması hesabıyla ilgi azdı” ifadelerini kullandı.
İlgi az olsa bile esnaflar için yinede fayda sağladığını, Süper Kupa maçlarının Kayseri için daha umutlu olduğunu söyleyen Alan, “U 20’de Kayseri’ye gelenler oldu, otellerde kaldılar, lokantalarımızda yemek yediler, pastırma ve sucuk aldılar belki beklentimiz kadar değildi ama yine de Allah bereket versin diyoruz. Gelecek ay Süper kupa maçı oynanacak. Maç için şimdiden otellerimizde, misafirhanelerimizde yer ayrıldı. Şimdiden kendini göstermeye başladı. En başta bu maçların Kayseri’de oynanmasına karar veren futbol federasyonuna, Kayseri’deki kulüp başkanımız Recep Mamur’a, Büyükşehir belediye başkanımız Mehmet Özhaseki’ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TİCARETTE, SİYASETTE NASIL BAŞARILIYSAK SPORDA DA BAŞARILI OLDUK

“Hakikaten Kayseri artık bir spor şehri, çok güzel bir stadımız var” diyen Alan, “Dolayısıyla da süper ligde iki tane takımımız var. Baktığımız zaman Adana’nın, İzmir’in süper ligde takımı olmazken Kayseri’nin iki tane takımı var. Hem Kayserisporu hem Erciyessporu canı gönülden desteklememiz, taraftar olarak stada gelmemiz lazım. Zaman zaman yaş grupları, spora gelen insanlar değişiyor ama bu memleket meselesidir, türlü şeylerde başarılı olduğumuz gibi sporda da başarılı olduk. Ticarette, siyasette, cumhurbaşkanlığında nasıl başarılıysak sporda da başarılı olduk. Süper kupayla ilgili civar şehirlerden, Türkiye’nin her tarafından Kayseri’ye insan gelecek. U 20 gibi olmaz. Stad bence tıklım tıklım olacak, şehirde yine sirkülasyon olacak. Hem ticari yönden hem sucuk pastırma alış verişi, hem matı yönünden iyi bir sirkülasyon olacağı kanaatindeyim. Kayseri’de oynandığı için biz tarafsızız. Ben tüm takımlara 2012-2013 sezonunda başarılar diliyorum. Kayseri sporun ve Erciyessporun yöneticierini kutluyorum hem oyuncu olarak hem hoca olarak iyi işler yapıyorlar. Bir Erciyes Master planı uygulanırken, Erciyes sporunda süper ligde olması Kayseri için övünç vesilesidir. Ben kazasız belasız cezasız bir müsabaka diliyorum” ifadelerini kullandı.
Alan, U 20’ye beklenenin altında ilgi olmasını ise şöyle değerlendirdi:

“U 20’de başarı olmadı bunun nedeni de maçların iş günü içerisinde olmasıydı dükkanları kapatma olmadı. Süper kupada ve diğer etkinliklerde de sadece pastırma sucuk olarak bakmamak lazım. Kayseri’yi duyanlar artık görmeye gezmeye de geliyorlar. Kayseri yaşanabilecek bir şehir, huzurlu bir şehir. Ucuz yaşamak isteyene de güzel bir Kayseri pahalı yaşamak isteyene de güzel bir Kayseri.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39