• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KIIÇDAROĞLU BAHÇELİ'Yİ İKNA EDERDİM

KIIÇDAROĞLU BAHÇELİ'Yİ İKNA EDERDİM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı görev vermiş olsaydı hükümeti kurabileceklerini savunarak, “Bahçeli'yi ikna edebilirdik" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı. Kamudaki atamaların durdurulması üzerinden yeni kabineyi değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın güvenmediği bir kabine. Bütün atamalar durmuş bir vaziyette. ‘Bakanlara güvenmiyorum’ demek bu" dedi. Bu kabineden Türkiye'ye fayda gelmeyeceğini savunan CHP lideri, “Mevcut bakanlar seçime kadar hangi sorumlulukları üstlenecek. Bir bakan düşünün atama yapamıyor" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun " Türkiye'nin renklerini orada görebiliyoruz" sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Hangi renk Allah aşkına. Kabine hangi renkten oluşuyor. Bir kere Davutoğlu kendi kabinesine güvenmiyor. ‘Atamalar durduruldu, benden habersiz adım atmayacaksınız’ diyor. ‘Bizim kabinemiz 4 yıllık bir kabine gibi çalışacak’ diye başladılar. Daha birinci gününde genelge çıkarttılar. Bürokratlara diyorsunuz ki ‘bakan istese dahi atama yapmayacaksın’. ‘Senin garantin benim’ deniliyor" ifadelerini kullandı.

"GÖREV VERİLSEYDİ HÜKÜMETİ KURARDIK"
Cumhurbaşkanı görev vermiş olsaydı hükümeti kurabileceklerini savunan Kılıçdaroğlu, "Bahçeli'yi koalisyona ikna edebilir misiniz?" sorusuna da "Biz daha bir özel görüşme yapmadık. Bahçeli'yi ikna edebilirdik" yanıtını verdi. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartların belli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “17-25 Aralık'ı mutlaka çözelim deseydi onu da yapabilirdik. Bahçeli'nin itirazı olsa dinlerdik ama bizim koalisyon ya da azınlık hükümeti kurma şansımız daha yüksekti. O şans bilerek verilmedi” dedi.

VEKİL ÇIKMAYAN İLLERDE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ
1 Kasım’daki seçimlerde CHP’nin aday listelerinde büyük ölçüde değişiklik olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Zaten adaylar ön seçimle geldiler. Yemin ettiler. Bu arkadaşlarımız olağanüstü bir durum olmazsa milletvekili listesinde yer alacaklar" dedi. CHP lideri, milletvekili çıkartamadıkları yerlerde ise değişiklik olabileceğinin işaretini verdi.

"KÖTÜ YÖNETİM KURUMSALLAŞTI"
CHP'deki kadroların bütün siyasi partilerin kadrolarından daha nitelikli olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "CHP'deki değişim toplum tarafından henüz anlaşılamadı. Kötü yönetim 13 yılda kurumsallaştı. 13 yılda Türkiye Cumhuriyeti, AKP devletine dönüştü. En iyi biz yönetiriz, iddialıyız" ifadelerini kullandı.

CHP SEÇİM İTTİFAKI YAPACAK MI?
Kılıçdaroğlu, seçim için herhangi bir partiyle ittifak kurmayacaklarını ancak gelecek desteklere açık olduklarını ifade etti.

CHP NEDEN HÜKÜMETTE YOK?
CHP’nin neden hükümette olmadığı sorulan CHP lideri, “Biz sorumluluktan kaçsaydık AKP ile oturup gelin 4 yıllık bir süre için koalisyon kuralım demezdik. Mevcut olan bakanlar hangi sorumlulukları üstlenecektir. Bir bakan düşünün atama dahi yapamıyor. Bakan koltuğuna oturacaksınız, altınızda araba olacak ama eliniz kolunuz bağlı olacak. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi savunan, milli iradeye saygı duyan bir partidir. Oy kullanıldı, 8 Haziran ortaya çıkan tablo okundu. Peki biz seçime niye gidiyoruz? Sen oy verdin ama senin iradeni, saymıyoruz. Ta ki benim söylemlerimi kabul edene kadar tekrar tekrar seçime gideceğiz. O nedenle biz bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde işlenmemiş olan bir süreci sıfırdan başlatıp tekrar seçime toplumu götürmek doğru bir süreç değildir. Bu sürecin içinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yer alması doğru değildi. Sayın Davutoğlu ilk bize geldiği günde ne söylediysek aynısı söyledik hep. Ülkeyi düşünen sorumlu bir anlayışla yola çıktık ve görüşlerimizi ifade ettik” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39