• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Kılıçdaroğlu: Asıl mağdur İlker Başbuğ'dur

Kılıçdaroğlu: Asıl mağdur İlker Başbuğ'dur
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'nde partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde 17 Aralık operasyonu ve Erdoğan vardı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Yeter artık bu mağdur edebiyatı kabak tadı verdi. Tamam cezaevine girdin, mağdur oldun. Senin için anayasa değişikliği yaptık, Siirt'ten milletvekili oldun. Hala ben mağdurum da mağdurum.

17 Aralık gerçekten çok önemli. Gazetelerde 247 milyar lira deniyor. Çıktılar bu rakam afaki diyorlar. Çıkın açıklayın, en iyi rakamı kim bilir, çalan adam bilir. Bu daha çıkan kısmı.

Siyasetçinin olmadığı yerde yolsuzluk olur mu? Olmaz. Ülkenin bir gerçeği var, ülke soyuluyor. 76 milyon halkımızın parasının hesabını sormak benim boynumun borcudur. Fotoğrafı çekilmiş, bakanın kolunda 700 bin liralık saat, fotoğrafları var.

Sen bu ülkede yolsuzluklar konusunda çete reisisin. Kimse senin eline su dökemez.

Erdoğan'ın bir korkusu var. Altında yatan şu 'oğlum Bilal Erdoğan ifade vermesin.' Şimdi yurttaşlarıma sesleniyorum. Birisi yolsuzluk soruşturmasında aranacak. Senin çocuğun olsun gider ifade verir. Aranan Başbakan'ın çocuğu ise kimse ifade alamaz. Geçenlerde makam arabasında yanına almış. Bu devlete meydan okumadır. Bu polisler, savcılar benim çocuğumu alamazsınız demektir. Onun çocuğunun sizin çocuğunuzdan farkı ne? Onun bir temel özelliği var rüşvet almak.

Demokratik ülkelerde rüşvet ve yolsuzluğa adı karışanların hesap verdiği yer yargıdır.

Yırtık ayakkabıyla siyasete gireceksin sonra en zengin başbakanlardan olacaksın. Ardından da bunlar darbe girişimi diyeceksin. Yeter artık.

Biz aile sigortası getireceğiz dedik. Bize 'bu parayı nasıl bulacaksınız' dediler. Hesabı yaptık, aile sigortasının maliyeti 7,5 milyar liraydı. Bunların hortumladıklarıyla 32 yıl bu para ödenecekti.

Bize karşı darbe yapıldı diyorlar. Kimsenin darbe yaptığı falan yok. Yolsuzluklar ortaya çıktı, sen de panik içindesin. Sen şimdi yargıya yolsuzluk darbesi yaptın.

Sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyacağız. Yolsuzluktan şikayet edenin adresi bellidir, CHP. CHP iktidarında 5 kuruş rüşvet alana göz açtırmayacağım, hesabını soracağım. Siyasi ahlak yasası çıkartacağız. Alınan paraların tamamı 76 milyon insanın ödediği vergiler.

Bir mağduriyet edebiyatıdır gidiyor. Vatandaşuma sesleniyorum. Bir kebndine bak bir de başbakana bak. Bir kendi çocuğuna bak, bir de başbakanın çocuğuna bak. Kendine dön şu soruyu sor. Ben mi mağdurum, başbakan mı mağdur? Elini vicdanına koy ve öyle düşün.

76 milyon insanıo hortumladılar yine doymadılar. Hayatımda bu kadar yüzsüzlüğü görmedim. Dünya tarihinde de örneği yok. Soruyorlar 'çocuğunuz gemi sahibi oldu.' 'Yok' diyor 'gemicik'.

Masum insanlar hapisteyse kendini sorgula. Bu ülkede mağdur olan varsa sen değilsin, İlker Başbuğ'dur."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39