• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Kılıçdaroğlu: Başbakan Yolsuzluğu Savunuyor

Kılıçdaroğlu: Başbakan Yolsuzluğu Savunuyor
HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan yolsuzluğu savunur hale gelmiştir.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yolsuzlukla mücadele konusunda 11 maddeden oluşan öneri sunduğu bildirildi. 

KILIÇDAROĞLU'DAN YARGI TEPKİSİ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Sivil Dayanışma Platformu diye bir grup gazetelerin arka sayfalarına ilan veriyor. Bu platform kimlerden oluşuyor, ilanlar için harcadıkları paraları nereden sağlıyorlar.Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan yolsuzluğu savunur hale gelmiştir. Platformu destekleyenlerden biri Hak İş. Bir sendika yolsuzluğa ve rüşvete destek veremez.

AKP'ye iyi niyetli oy verdiniz ama sizi kandırdılar. Defalarca seslendim, alın teriyle kazanılan malı deklare etmek onurdur. İstifa eden o bakanlar neden mal varlıklarını açıklamıyor.

Güçler ayrılığı ilkesi çökmüşse orada devlet çökmüştür. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren tüm yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizi kandıran iktidara teslim olmayın. Evet, her yer rüşvet, her yer yolsuzluk.


AKP, çok şey söylüyor, halkın hoşuna gidecek şeyler söylüyor. 'Yolsuzluğun üzerine gideceğiz' diyor. Laf tamam ama iş yok. Memleketi rüşvet, yolsuzluk götürüyor. 17 Aralık'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. Olay yeni de değil 18 Nisan 2013'te MİT de rapor veriyor. 'Bakanların Zarrab ile ilişkisi ortaya çıkarsa hükümet zor durumda kalır' diyor. Sayın Başbakan'a sormak isterim o rapor önüne konduğunda o bakanlarınla hiç konuştun mu? Konuşmaz, çünkü talimatı veren o, çete reisi zaten.

Bir yolsuzluk ortaya çıktığında 'sonuna kadar gidin' denir. Yürütme organı doğrudan yargıya müdahale ederek savcının elini kolunu bağladı.

Bu yolsuzluğun boyutu 247 milyar TL. Bu yolsuzluk parasıyla iş arayan 2 milyon 831 bin işçiye 8 yıl süreyle asgari ücret üzerinden para ödenirdi. 300 bin atama bekleyen öğretmene 30 yıl süreyle maaş öderdiniz.

27 Aralık 2013 İstanbul Atatürk Havalimanın'da konuşuyor. 'Egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir. Egemenliği milletin elinden alıp. Egemenlik yetkisini kullanmak bana aittir diyen yargı bunun da hesabını vermelidir' diyor. Kimse kusura bakmasın ama adam cahil. Anayasada 'egemenlik ilgili organlar eliyle kullanılır' der. Yasama, yargı, yürütme. Güçler ayrılığı ilkesini bilmeyecek kadar cahil bir adamın başbakanlık yapması ayıp değil mi?

Kendisine hep söyledim. Topla Bakanlar Kurulu'nu çete orada. Çete reisini görmek istiyorsan getireceksin aynayı göreceksin.

Yasama organının başı, Cemil Çiçek yargının çöktüğünü itiraf ediyor. 'Anayasa'nın 138 maddesi çökmüştür' diyor. Çiçek'e sormak isterim senin o çökmede payın var mı yok mu? Eğri oturup doğru konuşalım. Sen yasama organının başındasın. 'Lafı ortaya attım' diyor. Lafı ortaya atamazsın lafı muhatabına söyleyeceksin. Sayıştay raporları parlamentoya gelmiyor. Sen o raporları parlamentoya getirmedin. Yargı çökmüşse en büyük suç senin omuzlarındadır. Neden o raporlar gelmiyor. Bu yolsuzluklar anlaşılmasın diye.'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39