• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

KILIÇDAROĞLU BU PAKET BU YARAYA DERMAN OLURMU?

KILIÇDAROĞLU BU PAKET BU YARAYA DERMAN OLURMU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Biz, 90 yıldır Ortadoğu'nun model ülkesiyiz. 1946 yılında serbest seçimleri getirdik. Rahmetli İnönü, seçimler sonrası 'Bu yenilgi benim en büyük zaferimdir' diyen bir demokrattı. Birçokları iktidar gücünü devretmezken halka devretme cesaretini gösterdi. Tarihe bakınca hep demokrasinin kazandığını görürüz. Halkımız hep demokrasiden yana oldu. Biz dünyada ne varsa Türkiye ona layıktır dedik.

Bugün biz cumhuriyetin olmadığı bir Türkiye'yi düşünemeyiz. Elbette demokrasimizde her dönemde sorunlar oldu. Türkiye'nin demokratikleşme tarihi yeni başlamadı. Bu 90 yıllık bir mücadeledir. Bu tarihin içinde hapishanelere düşen gençler var.

Peki son 11 yılda ne oldu? Bugün geldiğimiz nokta hakettiğimiz bir nokta değil. Ne yazık ki AKP bizi demokratikleşme sıralarında geriye götürdü. İnsani gelişmişlik düzeyinde 5 sıra geriledik. Özgürlük endeksinde yarı özgür bir ülke olarak tanımlanıyor. Türkiye melez demokrasi olarak görülüyor. Bugün cezaevindeki yurttaş sayımız 135 bin. Puşi takan çocukların hapishaneye atıldığını gördük. Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olanlar terfi ettirildi. Buradan Ali İsmail Korkmaz'ı, Abdullah Cömert'i rahmetle anıyorum. Bu dönemde yargı bağımsızlığını tamamen yitirdi.

Demokrasi kültürümüz darbe aldı. Şimdi vatandaşlarımıza soruyorum. Açıklananan paketle bu yaraya derman olur mu? Bu paket demokrasi açığını kapatamaz. Demokrasi konusunda samimi değiller. Demokratik olgunluğa sahip bir iktidar yok. Başbakan'ın salona giriş tavrına bakın Kenan Evren nasılsa o da öyle. Birisinin apoletleri var, birisinin yok. Ayıp olan bu paketin adıyla demokrasiyi yanyana getirmektir.

Seçim barajı düşürülsün dedik. Yasa teklifi verdik. Kabul edildi mi? Hayır. Reddeden AKP. Partiler aldıkları oy oranında hazine yardımıları alsın dedik, reddetiler. Yasaksız Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası olsun dedik, bunu da reddetiler. Şimdi herkes elini vicadınına koysun. Bu önerileri reddeden bir parti demokrat olabilir mi? Ortaya koydukları bizim taleplerimizin kötü bir kopyası.

AKP başkanlık önerisiyle anayasanın önünü tıkadı. Uludere olayını tamamen örttüler. Örten adam bize demokrasi dersi veriyor. DGM postu giymiş özel yetkili mahkemeler kaldırılsın dedik. Kabul etmediler. YÖK'ü kaldıralım üniversiteler özgür olsun, dedik. Kabul etmediler.

Karşımızda bütün dünyanın diktatör dediği bir başbakan var. AB raporlarında atılması gereken adımlar sıralandı Başbakan bunları görmedi. ABD'de bir kitap hediye ettiler. Kitabın adı 'Diktatörün Psikolojisi' ama verilen mesajı da anlayamadı.

Klavyeye değil, klavye kullanana özgürlük getirilsin.

Sorun Kenan Evren ve arkadaşlarının getirdiği yüzde 10 seçim barajında. Yüreğin varsa milli irade Meclis'e yansısın istiyorsan. Getirirsin yüzde 3'ü biz de destekleriz. Meclis'ten geçiririz.

Türkiye'nin ihtiyacı olan paket bütün Türkiye'yi kucaklamalıdır. Bu paketi diktatör hazırlamış, benim istediğim demokrasi bu diyor. Aklıma bir zamanların Ankara Valisi'nin 'Bu memlekete komünizm gelecekse biz getiririz' sözleri geldi.

Hükümetin eksiklerini yamamaya çalışna aydın olamaz.'
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39