• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Kılıçdaroğlu: Bu parlamento kendi tarihine ihanet etti

Kılıçdaroğlu: Bu parlamento kendi tarihine ihanet etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişiklik teklifinin kabul edilmesinin ardından grup toplantısında konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları; Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak hiç bir ayrım yapmadan, bütün vatandaşlarımızın demokratik ve özgür bir ülkede yaşamasını istiyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ise ciddi kaygılarımız vardır.

'TEKLİFİ GÖRMEDEN İMZA ATTILAR'

Bazı milletvekilleri teklifi görmeden imza attı. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, anayasanın öngördüğü şekilde oy kullanmamız gerekiyor.

İktidar oylarıyla torba anayasa değişikliği gerçekleştirmiştir. 54 maddede değişiklik tek madde halinde geçmiştir. Oysa her anayasaya her değişiklik tek tek onaylanmalıdır.

Bugünün tarihi parlamentonun kendi tarihine ihanet tarihidir.

Bütün milletime sesleniyorum. Demokrasiye, vatanımıza sahip çıkmak ortak görevimizdir. Bu ülkede beraber yaşamak ortak görevimizdir. Cumhuriyet, demokrasi, vatanımız, bayrağımız ortak paydasında mücadele edeceğiz.

YASAMA-YARGI-YÜRÜTME TEK KİŞİYE TESLİM EDİLDİ

Yasama, yargı ve yürütme tek kişiye teslim edilmiştir. Bu rejim değişikliğine karşıyız. Bütün yetkilerin tek kişiye verildiği bir gelecek felakettir. Türkiye bu rejim değişikliğini kaldıramaz.

15 yıldır iktidarda olan parti, hangi kararı istemiş ve alamamış, hangi yasayı çıkaramamıştır? Bu anayasa değişikliğiyle vatandaşın hangi sorunları çözülecektir?

'TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI İSTİYORUZ'

Hangi siyasi partiye oy verirlerse olsun, vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Biz tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak, çatışmadan uzak durmak istiyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğiz.Vatanımız milletimiz için bunu anlatmak ve “hayır” demek zorundayız. Bu sorun sadece CHP'nin değil, herkesin sorunudur. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, hep birlikte vatanımıza, demokrasimize, cumhuriyetimize, ülkemize sahip çıkalım.Milletimiz parlamentoda oynanan oyunu bozacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39